Actueel

17 april 2020

Gratis scootmobiel uitleenservice in Overbetuwe

Heb je een gebroken been en wil je toch een bezoekje brengen aan de markt? Of vind je het lastig om (veel) te lopen? Dan is de scootmobiel uitleen wellicht iets voor jou. 
Op 9 locaties in de gemeente Overbetuwe kun je gratis een scootmobiel lenen.

Dat is handig als je (tijdelijk) minder goed ter been bent. Kijk voor alle informatie hierover op onze pagina scootmobiel uitleenservice.


13 maart 2020

Forte Welzijn en Nieuwe Nederlanders

Forte Welzijn biedt al geruime tijd ondersteuning aan nieuwe Nederlanders om mee te kunnen doen in de samenleving. Zo heeft Forte Welzijn onder meer een spreekuur opgericht om deze mensen op een vast moment in de week te woord te staan. Het spreekuur heet "Forte Welzijn en Nieuwe Nederlanders".

Het spreekuur is voor nieuwe Nederlanders die vragen hebben over thema’s zoals ontmoeten, meedoen en vrijwilligerswerk. Ook is het spreekuur bedoeld voor vrijwilligers die met nieuwe Nederlanders werken en hier vragen over hebben.

Wil je meer weten? Alle informatie vind je in de bijgaande folder.

In verband met de maatregelen vanwege het coronavirus gaat het contact nu iets anders dan in de folder staat.  Anne de Jong en Lisanne Bron zitten niet meer op de spreekuurplekken maar in plaats daarvan is er elke donderdag van 11:30 uur tot 13:30 uur de gelegenheid om met hen te beeldbellen via whatsapp of facetime.

 

Ben je een vluchteling? En woon je in de gemeente Berg en Dal?  Dan kun je contact opnemen

voor:

-       Corona informatie en vragen

-       Je verhaal vertellen, wij luisteren

-       Als je zelf hulp nodig hebt (in deze corona crisis)

-       Wil je helpen en iets voor een ander doen?

 

Je kunt beeldbellen met Lisanne Bron via: 06 - 83 54 40 53,  met Anne via : 06 - 53 81 71 09.


23 september 2019

Samen is niet alleen!

Vanuit een gezamenlijk initiatief van diverse vrijwilligers en organisaties, ingezet door Forte Welzijn, is de campagne “Samen is niet alleen” ontstaan die iets tegen eenzaamheid wil doen, mede in het kader van de Week tegen Eenzaamheid, die van 25 september 2019 tot en met 4 oktober 2019 werd gehouden. Want een gevoel van verbondenheid in de leefomgeving geeft rust en een veilig idee. Er zijn nu eenmaal mensen die een prikkel nodig hebben om buitenshuis een rol te spelen. Dat is lang niet altijd onwil, vaak zijn er wel aarzelingen. Aan de hand van de volgende interviews met vrijwilligers – maatjes - willen we je graag laten kennismaken met hun ervaringen :
- Met een partner alleen
- Samen is niet alleen, Netty, 93 jaar vertelt …
- Hiep hiep hoera!
- De glimlach is zo mooi!
- Openen van een dichtgeslagen boek.
Wil jij ook iets bijdragen? Word dan ook een maatje! Bel voor meer informatie naar Forte Welzijn, telefoonnummer 085 - 040 60 66 voor aanvullende informatie.

Voor deze campagne “Samen is niet alleen” hebben we drie folders uitgebracht:
een voor Groesbeek & Heilig Landstichting,
een voor Berg en Dal, Beek & Ooij en
een voor Leuth, Kekerdom & Millingen aan de Rijn.
In deze folders vind je niet alleen meer informatie over allerlei activiteiten die in de verschillende kernen worden georganiseerd maar ook een aantal die in de Week tegen Eenzaamheid worden georganiseerd.

 

Daarnaast hebben wij een activiteitenoverzicht op onze website geplaatst met nog meer activiteiten die in de gemeente Berg en Dal worden georganiseerd. Natuurlijk zijn er regelmatig veranderingen in activiteiten. Daarom wordt het overzicht regelmatig bijgewerkt.
Je vindt de meest actuele versie van februari 2020 ook op onze pagina Berg en Dal. 
Het overzicht vind je daar onder het hoofdstuk "Waar kan ik aan meedoen?"


9 september 2019

School's Cool helpt je op weg!

Kom je er even alleen niet uit met je schoolwerk en kun je wel een duwtje in de rug gebruiken? Wil jij je zoon of dochter dolgraag helpen met school maar je weet niet hoe?
School’s Cool biedt kinderen en jongeren een steuntje in de rug op school en bij de soms lastige dingen die dan kunnen spelen. Een zorgvuldig gekozen mentor (vrijwilliger) ondersteunt jou of jouw kind heel graag bij lastige schoolopdrachten en leermomenten.
School’s Cool Berg en Dal is er om leerlingen vanaf 11 jaar te begeleiden met onder andere de overstap van de basisschool naar de middelbare school, het plannen van de schooltaken, faalangstproblemen, voor statushouders de school en de taal in Nederland.

Neem vooral contact op als je denkt dat School’s Cool wat voor jouw zoon of dochter is.
Bel of mail naar Fleur Buijs van Forte Welzijn, telefoonnummer  06 – 12 42 71 54,
email: fleur.buijs@fortewelzijn.nl. We helpen je graag.


6 augustus 2019

Buurtklus in Groesbeek

Je hebt een klus, je staat er alleen voor, je hebt niet de middelen om hiervoor iemand te betalen en je woont in Groesbeek?
Dan kun je de hulp van een team van vrijwilligers van
Forte Welzijn inschakelen. Zij kunnen je helpen bij het op orde brengen van je huis of je administratie, bij kleine klusjes zoals het ophangen op spullen, kleine reparaties of klein tuinonderhoud of voor een kort ritje naar het ziekenhuis. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de klus en je bent zelf aanwezig bij het uitvoeren van de klus.
Wil je gebruik maken van de Buurtklus? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur naar het servicebureau van
Forte Welzijn, telefoonnummer 085 – 040 60 66.

Wil je een buurtbewoner helpen met klussen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Lisanne Brok van Forte Welzijn: lisanne.bron@fortewelzijn.nl.


 

Archief
2020

2019

2018

2017