Actueel


20 juni 2019

Zelf aan de slag met je financiën met Nibud Geldplannen in Overbetuwe

Zorgen over uitkomen met je geld kunnen veel stress geven. Vooral als er schulden zijn. De online Nibud Geldplannen kunnen helpen om concrete financiële stappen te zetten. En geven daarnaast praktische handvatten. De gemeente Overbetuwe doet mee met de geldplannen. Hierdoor zie je, als inwoner van Overbetuwe, van welke regelingen van de gemeente je gebruik kunt maken.

Je kunt zelf aan de slag gaan met het geldplan dat past bij jouw situatie. Klik dan op

deze link: https://www.nibud.nl/geldplannen/

Het is ook mogelijk om samen met een vrijwilliger een geldplan in te vullen.

Zodat je meer grip krijgt op je geld. Stuur dan een mail naar fortegeldzaken@fortewelzijn.nl of

bel naar het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn : 085-040 60 66.


19 juni 2019

Enthousiaste kok gezocht voor koken met mannen 60+ Leuth

 

In september 2019 start in het Kulturhus te Leuth (Reusensestraat 6a) een beginners-kookcursus voor mannen 60+. Daarvoor zijn wij op zoek naar een enthousiaste kok, die deze groep mannen de fijne kneepjes van het koken wil leren. De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en vindt, in overleg, tweewekelijks plaats op maandagavond van 17.00 uur tot
20.00 uur in het Kulturhus te Leuth. 

Samen met de mannen wordt er ingekocht, menu’s samengesteld en natuurlijk gekookt en gegeten, dit alles gezellig onder het genot van een drankje. Voor het bereiden van de maaltijden houd je rekening met de kookervaring van de groep.

 

Kijk eens op https://vimeo.com/217967283 dan krijg je een beter beeld van deze cursus.
Het project “Gezond in Berg en Dal” verstrekt subsidie hiervoor, de deelnemers betalen slechts de kosten van de boodschappen. Betrokken groeperingen zijn: het Kookhus Leuth, het Sociaal Team Kekerdom, Leuth en Millingen en Forte Welzijn. 

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Manon Hofmans (opbouwwerker Forte Welzijn Polder). Dat kan via een mail naar Manon.Hofmans@fortewelzijn.nl of bel naar telefoonnummer 06 -15 96 88 95. 


31 mei 2019

Gratis APK check belastingtoeslagen in de gemeente Overbetuwe

Binnenkort controleert de Belastingdienst weer je recht op toeslagen en stelt zij de definitieve beschikking hiervan vast.
Veel inwoners van de gemeente Overbetuwe hebben te maken met zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvang, toeslag, kindgebonden budget. Omdat de Belastingdienst je gegevens achteraf controleert wordt niet altijd het juiste bedrag uitbetaald. Daardoor loop je de kans dat je toeslagen moet terugbetalen of bestaat er juist nog recht op een nabetaling.

Veel mensen weten niet dat ze zelf veranderingen met betrekking tot hun inkomen of huishouden moeten doorgeven aan de Belastingdienst Toeslagen. De regels zijn ingewikkeld en verschillen per toeslag. Onze vrijwilligers van het Toeslagenspreekuur geven je hierover graag advies en
zij bieden hulp en ondersteuning.

Het Toeslagenspreekuur is bedoeld voor burgers van de gemeente Overbetuwe met een laag inkomen. Getrainde vrijwilligers kunnen je helpen bij het aanvragen of wijzigen van de toeslagen

van de Belastingdienst. Op werkdagen tussen 09.00 uur en 13.00 uur kun je hiervoor zelf een afspraak maken. Hiervoor kun je bellen met telefoonnummer: 085 - 040 60 66. Je kunt ons uiteraard ook een e-mail sturen. Ons e-mailadres is: belastingspreekuur@fortewelzijn.nl.

De afspraken voor het Toeslagenspreekuur vinden eens per veertien dagen plaats op de maandagochtend. Ons adres is de Wieken, prinses Irenestraat 49, 6661 EA in Elst.


 

Archief

2019

2018

2017

2016