Actueel


15 mei 2019

Open Dag MOK Millingen op 6 juni 2019

Woon je in (de buurt van) Millingen? Wil je graag anderen ontmoeten? Wil je een activiteit ondernemen? Zou je wat willen betekenen in Millingen? Ontdek dan wat er allemaal mogelijk is in de MOK in Millingen! Dit is een ruimte in de St. Martinusschool waar van alles mogelijk is op maatschappelijk gebied.

Op dit moment zijn er al enkele activiteiten zoals een inloop, maar meer ideeën zijn van harte welkom! Donderdag 6 juni a.s. van 15:00 uur tot 18:00 uur is de feestelijke open dag van de MOK,
Kom dan gerust langs. Het vindt plaats bij de MOK in de St. Martinusschool, Chopinstraat 2,
6566 DV Millingen a/d Rijn.

Voor vragen kun je mailen naar Astrid@ixtanoa.nl en/of Manon.Hofmans@fortewelzijn.nl.

Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/Mok-millingen-436570157103430/. Graag tot 6 juni, iedereen is van harte welkom !


15 mei 2019

Spreekuur Forte Welzijn en Nieuwe Nederlanders

Anne de Jong en Lisanne Bron
Anne de Jong en Lisanne Bron

Dat Forte Welzijn ondersteuning biedt aan nieuwe Nederlanders om mee te kunnen doen in de samenleving is niet nieuw. Wel is het nieuw dat Forte Welzijn een spreekuur opricht om deze mensen op een vast moment in de week te woord te staan. Het spreekuur heet
"Forte Welzijn en Nieuwe Nederlanders".
Het spreekuur is voor nieuwe Nederlanders die vragen hebben over thema’s zoals ontmoeten, meedoen en vrijwilligerswerk. Ook is het spreekuur bedoeld voor vrijwilligers die met nieuwe Nederlanders werken en hier vragen over hebben. Je mag tijdens het spreekuur fysiek binnenlopen, maar je mag ook bellen en e-mailen.
Het spreekuur is telkens op donderdag van 11.30 uur tot 13.30 uur en
is afwisselend :
- in Millingen aan de Rijn in de St.Martinusschool aan de Chopinstraat 2 en
- in Groesbeek in Voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39.
(De even weken is het spreekuur in Millingen, de oneven weken in Groesbeek).
De koffie en thee staan voor je klaar!

Onderstaand vind je de data van het spreekuur in juni en juli :
Millingen a/d Rijn: 13 juni, 27 juni en 11 juli.
Groesbeek: 6 juni, 20 juni en 4 juli.

Contactgegevens:
Anne de Jong, email : anne.de.jong@fortewelzijn.nl, telefoon : 06 – 53 81 71 09
Lisanne Bron, email : lisanne.bron@fortewelzijn.nl, telefoon : 06 – 83 54 40 53.


14 mei 2019

Filmpje Forte Welzijn Dag 2019

Op 28 maart 2019 organiseerden wij samen de allereerste echte Forte Welzijn Dag en die was een groot succes! Een dag waarop we na een lekkere kop koffie en een goed gesprek met elkaar in Fort Lent de verschillende werkgebieden in zijn gegaan. Met een drietal bussen zijn we op pad gegaan om te zien wat er allemaal gedaan wordt door Forte Welzijn medewerkers, samen met vrijwilligers en maatschappelijke partners. In dit filmpje zie je een korte samenvatting van deze geslaagde dag die we over twee jaar zeker gaan herhalen. Een dag die tot stand kwam dankzij de inzet van vele medewerkers, vrijwilligers / partners van Forte Welzijn, dank daarvoor en tot ziens!  Voor meer informatie kun je contact opnemen via e-mail: info@fortewelzijn.nl of telefonisch via ons telefoonnummer  085 040 60 66.
#fortewelzijn #gemeentebergendal #gemeenteoverbetuwe #gemeenteheumen #fortlent

 


10 mei 2019

Nieuw : Kids en Koffie

 Op 8 mei jl. was er de eerste gezellige "Kids en Koffie" in de voormalige brasserie ruimte van het Kulturhus te Beek.
Vanaf nu is er elke woensdagochtend van 8.30 uur tot 10.30 uur “Kids en Koffie”. De ochtend is bedoeld voor (groot)ouders en oppassen met (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar. In de vakanties zijn ook oudere kinderen welkom. Ouders kunnen elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen terwijl de kinderen spelen met het speelgoed wat aanwezig is.
Gezellige, maar ook leerzame bijeenkomsten en activiteiten voor én door ouders samen met hun kinderen. Ook zal regelmatig een thema besproken worden met een deskundige, waarbij tevens de gelegenheid is om vragen te stellen. Daarnaast worden regelmatig leuke gasten uitgenodigd, zoals de ‘Voorleesvisite’, ‘Muziek op schoot’ en ‘kinder-ehbo’. Koffie en thee zijn te koop voor
1 euro. Loop gerust eens binnen! Of kijk op de facebook pagina “Kids en Koffie Beek-Berg en Dal".


25 maart 2019

Peutercafé Leuth: Gezellig samen eten?!

Op maandag 1 april a.s. (dit is géén grap!) is er weer een peutercafé in het kulturhus aan de Reusensestraat 4 in Leuth. Elke keer opnieuw is het gezellig druk met kinderen en volwassenen. Waar gaat het deze keer over?
Herken je dat? Je peuter is twee en zegt nee. Nog een hele uitdaging om hiermee om te gaan, ook qua eten. Op maandag 1 april komt Anneke Drieënhuizen langs om samen met elkaar hierover te praten. Zij is jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau in Millingen aan de Rijn en dus voor velen een bekend gezicht. Iedereen uit Leuth en omliggende dorpen is op die dag van harte welkom van 10.00 uur tot 11.30 uur. Jouw kind kan er lekker spelen en je kunt er ook andere ouders, opa’s, oma’s of gastouders ontmoeten. Je hoeft je voor deze peutercafé niet aan te melden, het is gratis en de koffie en thee staan voor je klaar.


1 februari 2019

School's Cool ook van start in Overbetuwe

Na Berg en Dal gaat School’s Cool nu ook in Overbetuwe van start! School's Cool is een organisatie die kwetsbare, maar kansrijke leerlingen in het basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs koppelt aan vrijwillige mentoren. Zij geven ondersteuning bij schoolse zaken. Wekelijks komen mentoren bij het gezin thuis om het kind/ de jongere te begeleiden.


School’s Cool heeft een breed aanbod. Leerlingen vanaf groep 3 tot en met groep 8, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar dit door omstandigheden in de thuissituatie niet kunnen krijgen van hun ouders, komen in aanmerking voor het 12- project. Daarnaast kunnen leerlingen aangemeld worden die de overgang gaan maken van groep 8 naar het Voortgezet Onderwijs en hierbij ondersteuning kunnen gebruiken van iemand die ze helpt bij het ontdekken van deze nieuwe fase in hun leven. Er is ook een aanbod voor leerlingen die vastlopen in het Voortgezet Onderwijs. (14+ project).

Dit alles gaat dus nu ook in Overbetuwe van start! Scholen uit Overbetuwe kunnen leerlingen aanmelden bij School’s Cool en we gaan op zoek naar betrokken vrijwillige mentoren die het verschil willen maken in het leven van een kind/jongere.


Wil je meer informatie of lijkt het je leuk om als mentor in Overbetuwe iets te betekenen voor een kind/jongere? Heb je zin en tijd om wekelijks 1-2 uur te besteden aan dit mooie project? Neem dan contact op met Daniëlle van Deutekom, coördinator School’s Cool Overbetuwe. Mail naar: danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl of bel naar: 0623 38 96 41 .

Ga voor nog meer informatie naar onze pagina School's Cool. 


 

Archief

2019

2018

2017

2016