Actueel


10 september 2019

KMO wordt Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe

Per 1 september 2019 gaat het Knooppunt
Mantelzorg Overbetuwe ( KMO) verder als
Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe.

Wat betekent dit? Voorheen belde je met het KMO-loket; vanaf 1 september 2019 bel je met Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe.

Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe blijft zich bezighouden met de ondersteuning van de mantelzorger en het organiseren van activiteiten rondom mantelzorg.

Heb je vragen over- of behoefte aan (meer) informatie over mantelzorg, individuele ondersteuning, activiteiten rondom mantelzorg, zoals de Dag van de Mantelzorg, dan kun je contact opnemen met Marijke Arends, mantelzorgcoördinator Forte Welzijn.
Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 – 49 88 10 94 of via het algemene telefoonnummer
van Forte Welzijn : 085 – 040 60 66. Of mail naar: mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl.

Kijk voor meer informatie ook eens op onze pagina van de website van Forte Welzijn.
De komende tijd zal de informatie daar verder worden uitgebreid.

 

Aanvragen Mantelzorgwaardering:

Het aanvragen van de mantelzorgwaardering gaat per 1 september 2019 via de Sociale Kernteams (SKT) of via de website van de gemeente Overbetuwe.

Een aanvraag via SKT kun je doen door te bellen naar telefoonnummer 06 - 11 73 61 68 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur) of een mailtje sturen naar: info@kernteamsoverbetuwe.nl. 
Wil je de aanvraag doen via de gemeente, ga dan naar de website van de gemeente.

 

Voor je overige vragen kun je altijd contact opnemen met het SKT van de gemeente Overbetuwe via bovengenoemd telefoonnummer en emailadres. Of ga naar www.kernteamsoverbetuwe.nl

 

Het welzijn van de mantelzorgers staat bij Forte Welzijn hoog in het vaandel.
Wij bieden graag alle ondersteuning die hiervoor nodig is.


9 september 2019

Inloopcafé Overbetuwe in Elst

Heb jij behoefte aan een luisterend oor of zoek je informatie? Wil je je ervaringen delen en contact maken met lotgenoten die, net als jij,
kampen met psychische problemen of eenzaamheid?
Kom dan gerust eens langs bij het nieuwe inloopcafé Overbetuwe uur in Huis van de Wijk aan de Prins Hendrikstraat 5A in Elst! De sfeer is ongedwongen, er hoeft niets, maar je mag uiteraard wél zelf een
actieve bijdrage leveren. Verschillende organisaties uit Overbetuwe organiseren het “Inloopcafé”, maar de bezoekers bepalen zelf wat er gebeurt.
Samen met de bezoekers gaan we ook enkele thema bijeenkomsten organiseren. 

Je bent elke twee weken van harte welkom op dinsdag in de even weken. In 2019 is dat dus op
17 september, 1 en 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en op 10 en 24 december, telkens tussen 16.00 uur en 18.00 uur in Huis van de Wijk, Prins Hendrikstraat 5A in Elst.


9 september 2019

School's Cool helpt je op weg!

Kom je er even alleen niet uit met je schoolwerk en kun je wel een duwtje in de rug gebruiken? Wil jij je zoon of dochter dolgraag helpen met school maar je weet niet hoe?
School’s Cool biedt kinderen en jongeren een steuntje in de rug op school en bij de soms lastige dingen die dan kunnen spelen. Een zorgvuldig gekozen mentor (vrijwilliger) ondersteunt jou of jouw kind heel graag bij lastige schoolopdrachten en leermomenten.
School’s Cool Berg en Dal is er om leerlingen vanaf 11 jaar te begeleiden met onder andere de overstap van de basisschool naar de middelbare school, het plannen van de schooltaken, faalangstproblemen, voor statushouders de school en de taal in Nederland.

Neem vooral contact op als je denkt dat School’s Cool wat voor jouw zoon of dochter is.
Bel of mail naar Fleur Buijs van Forte Welzijn, telefoonnummer  06 – 12 42 71 54,
email: fleur.buijs@fortewelzijn.nl. We helpen je graag.


28 augustus 2019

Spreekuur "Forte Welzijn en Nieuwe Nederlanders"

Forte Welzijn is weer gestart met het spreekuur "Forte Welzijn en Nieuwe Nederlanders". Dit spreekuur is voor nieuwe Nederlanders die vragen hebben over thema’s zoals ontmoeten, meedoen en vrijwilligerswerk.
Ook is het spreekuur bedoeld voor vrijwilligers die met nieuwe Nederlanders werken en hier vragen over hebben. Je mag tijdens het spreekuur gewoon binnenlopen maar je mag ook bellen en e-mailen. 
Het spreekuur is telkens op donderdag van 11.30 uur tot

13.30 uur en is afwisselend :

- in Millingen aan de Rijn in de St.Martinusschool aan de Chopinstraat 2 en

- in Groesbeek in Voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat 39.

(De even weken is het spreekuur in Millingen, de oneven weken in Groesbeek). De koffie en thee staan voor je klaar!

Onderstaand vind je de data van het spreekuur in september :

Millingen a/d Rijn: 5 september en 19 september 

Groesbeek: 12 september en 26 september.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Roly Buijs, telefoonnummer 06 – 33 79 38 41, email : roly.buijs@fortewelzijn.nl of met

Lisanne Bron, telefoonnummer 06 – 83 54 40 53, email : lisanne.bron@fortewelzijn.nl.


21 augustus 2019

COPD-café in Groesbeek

Het COPD-café is voor mensen met COPD die er graag een keer uit gaan en is maandelijks op een maandag van 15.00 uur tot 17.00 uur inde Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.
Voor mensen met COPD kunnen gewone zaken in het

dagelijkse leven veel energie vragen. Meedoen aan activiteiten, een keer erop uit gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend en soms zelfs bijna onmogelijk. Heb je COPD en wil je er graag een keer uit? Kom dan ook naar het COPD-café! Voor koffie en thee wordt gezorgd. We komen bij elkaar op
14 oktober, 11 november en 9 december 2019, telkens op een maandag.

Wil je meer weten? Of heb je problemen met vervoer? Neem dan contact op met Forte Welzijn via telefoonnummer : 085 - 040 60 66 of stuur een mailtje naar:  info@fortewelzijn.nl.


20 augustus 2019

Enthousiaste kok gezocht voor koken met mannen 60+ Leuth

 

In september 2019 start in het Kulturhus te Leuth (Reusensestraat 6a) een beginners-kookcursus voor mannen 60+. Daarvoor zijn wij op zoek naar een enthousiaste kok, die deze groep mannen de fijne kneepjes van het koken wil leren. De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en vindt, in overleg, tweewekelijks plaats op maandagavond van 17.00 uur tot
20.00 uur in het Kulturhus te Leuth. 

Samen met de mannen wordt er ingekocht, menu’s samengesteld en natuurlijk gekookt en gegeten, dit alles gezellig onder het genot van een drankje. Voor het bereiden van de maaltijden houd je rekening met de kookervaring van de groep.

 

Kijk eens op https://vimeo.com/217967283 dan krijg je een beter beeld van deze cursus.
Het project “Gezond in Berg en Dal” verstrekt subsidie hiervoor, de deelnemers betalen slechts de kosten van de boodschappen. Betrokken groeperingen zijn: het Kookhus Leuth, het Sociaal Team Kekerdom, Leuth en Millingen en Forte Welzijn. 

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Manon Hofmans (opbouwwerker Forte Welzijn Polder). Dat kan via een mail naar Manon.Hofmans@fortewelzijn.nl of bel naar telefoonnummer 06 -15 96 88 95. 


6 augustus 2019

Buurtklus in Groesbeek

Je hebt een klus, je staat er alleen voor, je hebt niet de middelen om hiervoor iemand te betalen en je woont in Groesbeek?
Dan kun je de hulp van een team van vrijwilligers van
Forte Welzijn inschakelen. Zij kunnen je helpen bij het op orde brengen van je huis of je administratie, bij kleine klusjes zoals het ophangen op spullen, kleine reparaties of klein tuinonderhoud of voor een kort ritje naar het ziekenhuis. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de klus en je bent zelf aanwezig bij het uitvoeren van de klus.
Wil je gebruik maken van de Buurtklus? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur naar het servicebureau van
Forte Welzijn, telefoonnummer 085 – 040 60 66.

Wil je een buurtbewoner helpen met klussen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Lisanne Brok van Forte Welzijn: lisanne.bron@fortewelzijn.nl.


20 juni 2019

Zelf aan de slag met je financiën met Nibud Geldplannen in Overbetuwe

Zorgen over uitkomen met je geld kunnen veel stress geven. Vooral als er schulden zijn. De online Nibud Geldplannen kunnen helpen om concrete financiële stappen te zetten. En geven daarnaast praktische handvatten. De gemeente Overbetuwe doet mee met de geldplannen. Hierdoor zie je, als inwoner van Overbetuwe, van welke regelingen van de gemeente je gebruik kunt maken.

Je kunt zelf aan de slag gaan met het geldplan dat past bij jouw situatie. Klik dan op

deze link: https://www.nibud.nl/geldplannen/

Het is ook mogelijk om samen met een vrijwilliger een geldplan in te vullen.

Zodat je meer grip krijgt op je geld. Stuur dan een mail naar fortegeldzaken@fortewelzijn.nl of

bel naar het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn : 085-040 60 66.


31 mei 2019

Gratis APK check belastingtoeslagen in de gemeente Overbetuwe

Binnenkort controleert de Belastingdienst weer je recht op toeslagen en stelt zij de definitieve beschikking hiervan vast.
Veel inwoners van de gemeente Overbetuwe hebben te maken met zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvang, toeslag, kindgebonden budget. Omdat de Belastingdienst je gegevens achteraf controleert wordt niet altijd het juiste bedrag uitbetaald. Daardoor loop je de kans dat je toeslagen moet terugbetalen of bestaat er juist nog recht op een nabetaling.

Veel mensen weten niet dat ze zelf veranderingen met betrekking tot hun inkomen of huishouden moeten doorgeven aan de Belastingdienst Toeslagen. De regels zijn ingewikkeld en verschillen per toeslag. Onze vrijwilligers van het Toeslagenspreekuur geven je hierover graag advies en
zij bieden hulp en ondersteuning.

Het Toeslagenspreekuur is bedoeld voor burgers van de gemeente Overbetuwe met een laag inkomen. Getrainde vrijwilligers kunnen je helpen bij het aanvragen of wijzigen van de toeslagen

van de Belastingdienst. Op werkdagen tussen 09.00 uur en 13.00 uur kun je hiervoor zelf een afspraak maken. Hiervoor kun je bellen met telefoonnummer: 085 - 040 60 66. Je kunt ons uiteraard ook een e-mail sturen. Ons e-mailadres is: belastingspreekuur@fortewelzijn.nl.

De afspraken voor het Toeslagenspreekuur vinden eens per veertien dagen plaats op de maandagochtend. Ons adres is de Wieken, prinses Irenestraat 49, 6661 EA in Elst.


 

Archief

2019

2018

2017

2016