Actueel


23 september 2019

Samen is niet alleen!

Vanuit een gezamenlijk initiatief van diverse vrijwilligers en organisaties, ingezet door Forte Welzijn, is de campagne “Samen is niet alleen” ontstaan die iets tegen eenzaamheid wil doen, mede in het kader van de Week tegen Eenzaamheid, die van 25 september 2019 tot en met 4 oktober 2019 werd gehouden. Want een gevoel van verbondenheid in de leefomgeving geeft rust en een veilig idee. Er zijn nu eenmaal mensen die een prikkel nodig hebben om buitenshuis een rol te spelen. Dat is lang niet altijd onwil, vaak zijn er wel aarzelingen. Aan de hand van de volgende interviews met vrijwilligers – maatjes - willen we je graag laten kennismaken met hun ervaringen :
- Met een partner alleen
- Samen is niet alleen, Netty, 93 jaar vertelt …
- Hiep hiep hoera!
- De glimlach is zo mooi!
- Openen van een dichtgeslagen boek.
Wil jij ook iets bijdragen? Word dan ook een maatje! Bel voor meer informatie naar Forte Welzijn, telefoonnummer 085 - 040 60 66 voor aanvullende informatie.

Voor deze campagne “Samen is niet alleen” hebben we drie folders uitgebracht:
een voor Groesbeek & Heilig Landstichting,
een voor Berg en Dal, Beek & Ooij en
een voor Leuth, Kekerdom & Millingen aan de Rijn.
In deze folders vind je niet alleen meer informatie over allerlei activiteiten die in de verschillende kernen worden georganiseerd maar ook een aantal die in de Week tegen Eenzaamheid worden georganiseerd.

 

Daarnaast hebben wij een activiteitenoverzicht op onze website geplaatst met nog meer activiteiten die in de gemeente Berg en Dal worden georganiseerd. Natuurlijk zijn er regelmatig veranderingen in activiteiten. Daarom wordt het overzicht regelmatig bijgewerkt. Kijk voor de meest actuele versie op onze pagina Berg en Dal. Je vindt daar het overzicht onder het hoofdstuk "Waar kan ik aan meedoen?"


10 september 2019

KMO wordt Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe

Per 1 september 2019 gaat het Knooppunt
Mantelzorg Overbetuwe ( KMO) verder als
Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe.

Wat betekent dit? Voorheen belde je met het KMO-loket; vanaf 1 september 2019 bel je met Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe.

Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe blijft zich bezighouden met de ondersteuning van de mantelzorger en het organiseren van activiteiten rondom mantelzorg.

Heb je vragen over- of behoefte aan (meer) informatie over mantelzorg, individuele ondersteuning, activiteiten rondom mantelzorg, zoals de Dag van de Mantelzorg, dan kun je contact opnemen met Marijke Arends, mantelzorgcoördinator Forte Welzijn.
Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 – 49 88 10 94 of via het algemene telefoonnummer
van Forte Welzijn : 085 – 040 60 66. Of mail naar: mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl.

Kijk voor meer informatie ook eens op onze pagina van de website van Forte Welzijn.
De komende tijd zal de informatie daar verder worden uitgebreid.

 

Aanvragen Mantelzorgwaardering:

Het aanvragen van de mantelzorgwaardering gaat per 1 september 2019 via de Sociale Kernteams (SKT) of via de website van de gemeente Overbetuwe.

Een aanvraag via SKT kun je doen door te bellen naar telefoonnummer 06 - 11 73 61 68 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur) of een mailtje sturen naar: info@kernteamsoverbetuwe.nl. 
Wil je de aanvraag doen via de gemeente, ga dan naar de website van de gemeente.

 

Voor je overige vragen kun je altijd contact opnemen met het SKT van de gemeente Overbetuwe via bovengenoemd telefoonnummer en emailadres. Of ga naar www.kernteamsoverbetuwe.nl

 

Het welzijn van de mantelzorgers staat bij Forte Welzijn hoog in het vaandel.
Wij bieden graag alle ondersteuning die hiervoor nodig is.


9 september 2019

Inloopcafé Overbetuwe in Elst

Heb jij behoefte aan een luisterend oor of zoek je informatie? Wil je je ervaringen delen en contact maken met lotgenoten die, net als jij,
kampen met psychische problemen of eenzaamheid?
Kom dan gerust eens langs bij het nieuwe inloopcafé Overbetuwe uur in Huis van de Wijk aan de Prins Hendrikstraat 5A in Elst! De sfeer is ongedwongen, er hoeft niets, maar je mag uiteraard wél zelf een
actieve bijdrage leveren. Verschillende organisaties uit Overbetuwe organiseren het “Inloopcafé”, maar de bezoekers bepalen zelf wat er gebeurt.
Samen met de bezoekers gaan we ook enkele thema bijeenkomsten organiseren. 

Je bent elke twee weken van harte welkom op dinsdag in de even weken. In 2019 is dat dus op
17 september, 1 en 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en op 10 en 24 december, telkens tussen 16.00 uur en 18.00 uur in Huis van de Wijk, Prins Hendrikstraat 5A in Elst.


9 september 2019

School's Cool helpt je op weg!

Kom je er even alleen niet uit met je schoolwerk en kun je wel een duwtje in de rug gebruiken? Wil jij je zoon of dochter dolgraag helpen met school maar je weet niet hoe?
School’s Cool biedt kinderen en jongeren een steuntje in de rug op school en bij de soms lastige dingen die dan kunnen spelen. Een zorgvuldig gekozen mentor (vrijwilliger) ondersteunt jou of jouw kind heel graag bij lastige schoolopdrachten en leermomenten.
School’s Cool Berg en Dal is er om leerlingen vanaf 11 jaar te begeleiden met onder andere de overstap van de basisschool naar de middelbare school, het plannen van de schooltaken, faalangstproblemen, voor statushouders de school en de taal in Nederland.

Neem vooral contact op als je denkt dat School’s Cool wat voor jouw zoon of dochter is.
Bel of mail naar Fleur Buijs van Forte Welzijn, telefoonnummer  06 – 12 42 71 54,
email: fleur.buijs@fortewelzijn.nl. We helpen je graag.


21 augustus 2019

COPD-café in Groesbeek

Het COPD-café is voor mensen met COPD die er graag een keer uit gaan en is maandelijks op een maandag van 15.00 uur tot 17.00 uur inde Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek.
Voor mensen met COPD kunnen gewone zaken in het

dagelijkse leven veel energie vragen. Meedoen aan activiteiten, een keer erop uit gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend en soms zelfs bijna onmogelijk. Heb je COPD en wil je er graag een keer uit? Kom dan ook naar het COPD-café! Voor koffie en thee wordt gezorgd. We komen bij elkaar op
14 oktober, 11 november en 9 december 2019, telkens op een maandag.

Wil je meer weten? Of heb je problemen met vervoer? Neem dan contact op met Forte Welzijn via telefoonnummer : 085 - 040 60 66 of stuur een mailtje naar:  info@fortewelzijn.nl.


6 augustus 2019

Buurtklus in Groesbeek

Je hebt een klus, je staat er alleen voor, je hebt niet de middelen om hiervoor iemand te betalen en je woont in Groesbeek?
Dan kun je de hulp van een team van vrijwilligers van
Forte Welzijn inschakelen. Zij kunnen je helpen bij het op orde brengen van je huis of je administratie, bij kleine klusjes zoals het ophangen op spullen, kleine reparaties of klein tuinonderhoud of voor een kort ritje naar het ziekenhuis. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de klus en je bent zelf aanwezig bij het uitvoeren van de klus.
Wil je gebruik maken van de Buurtklus? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur naar het servicebureau van
Forte Welzijn, telefoonnummer 085 – 040 60 66.

Wil je een buurtbewoner helpen met klussen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Lisanne Brok van Forte Welzijn: lisanne.bron@fortewelzijn.nl.


 

Archief

2019

2018

2017

2016