Actueel


20 januari 2020

Lunchen met de buurt Stekkenberg in Groesbeek

Op dinsdagmiddag 28 januari a.s. van 14.00 uur tot 16.00 uur is er in het Kultushus in Beek weer een gezellige middag.
Het thema  is "Samen een verhaal breien".

Kun je een eenvoudig lapje breien of wil je dat leren? Misschien luister je graag naar verhalen van dorpsgenoten. Of naar een spannend voorleesverhaal terwijl we samen een deken maken van lapjes die we breien of haken.

Kom dan op dinsdagmiddag 28 januari a.s. naar het Kulturhus in Beek. Deze middag is voor iedereen! Dus voor dames, heren, jong en niet meer zo jong, die zin hebben in geen gezellige middag om andere inwoners van Beek te ontmoeten. Wij zorgen voor breiwol en brei- en haaknaalden. Maar je mag ook zelf naalden en garen meebrengen. Als haken je beter af gaat, dan kan dat ook. En als je nog niet kunt breien of haken, dan kun je het misschien leren. Dus

kom gewoon als je het gezellig vindt! We proberen er een gezamenlijk project van te maken door een heerlijk warme deken te breien met elkaar. Wij trakteren op koffie of thee met iets lekkers. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

We hebben nog wel wat leuke ideeën, maar we kunnen je in het nieuwe jaar ook helpen om jouw idee voor een gezellige dinsdagmiddag in het Kulturhus te organiseren. Dus als je iets leuks weet om samen te doen, kom het met ons delen! Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Petra Kregting via een mailtje naar petra.kregting@fortewelzijn.nl. Je kunt ook bellen naar het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn: 085- 040 60 66. 

20 januari 2020

Lunchen met de buurt Stekkenberg in Groesbeek

Op 31 januari a.s. organiseert Forte Welzijn in het Voorzieningenhart aan de Ericastraat 39 in Groesbeek voor de eerste keer “Lunchen met de buurt Stekkenberg”.

Alle wijkbewoners van de Stekkenberg, jong en wat minder jong, zijn tussen 12.00 uur en 14.00 uur van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een lunch.
Door samen te lunchen kom je met anderen in contact,
je kunt verhalen vertellen, plezier maken en ups-and-downs delen met elkaar, even ontspannen en jezelf weer opladen,. Kortom, samen lunchen is hét moment om in contact te komen met andere mensen. Door contact met anderen te maken voel je je beter en dat is goed voor je, én gezellig! Lunchen bij ons zal nooit duurder zijn dan vijf euro per persoon. De menu's houden we nog even geheim, maar het zal zeker een culinair avontuur worden!

 

Lijkt het je gezellig om mee te lunchen en zo met elkaar in contact te komen, geef je dan op!

Dat kan tot één week van te voren, dus voor de eerste lunch uiterlijk op vrijdag 24 januari.
Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar een van de medewerkers van Forte Welzijn:
Wikke Raijmakers, email : wikke.raijmakers@fortewelzijn.nl of bij
Sanne Verburg, email : sanne.verburg@fortewelzijn.nl.
Je kunt je ook telefonisch opgeven door te bellen naar het algemene telefoonnummer van
Forte Welzijn : 085 – 040 60 66. Ook op vrijdag 6 maart en 27 maart zal er een lunch zijn. 


17 januari 2020

Peutercafé Leuth: Nationale Voorleesdagen

 Op maandag 3 februari 2020 is er weer een peutercafé in het

Kulturhus van Leuth. Wat doen we deze keer?

Er kan weer gezellig gespeeld worden tijdens het Peutercafé. Daarnaast zal Marina van het Kulturhus een activiteit aanbieden die aansluit bij de Nationale voorleesdagen die van 22 januari t/m 1 februari 2020 plaatsvinden.

Je bent van harte welkom op 3 februari a.s. in het Kulturhus in Leuth aan de Reusensestraat 4, van

10.00 uur tot 11.30 uur. Jouw kind kan er lekker spelen, fruit eten en je kunt er ook andere ouders, opa’s / oma’s of gastouders ontmoeten.

Heb je nog leuke ideeën voor een bijeenkomst of is er een onderwerp waarover je meer wilt weten? Laat het ons weten, dat geeft ons inspiratie! Je kunt hiervoor mailen naar peutercafeleuth@hotmail.com.

Peutercafé Leuth wordt georganiseerd door Forte Welzijn, Kulturhus Leuth, Partou en ouders Femke en Rianne. Voor dit peutercafé hoef je je niet aan te melden. Daarbij is het gratis!

Het peutercafé is bedoeld voor bewoners van Leuth en omliggende dorpen.


17 januari 2020

Forte Welzijn en gemeente werken aan Dementie Vriendelijk Overbetuwe

Het aantal mensen met dementie in de gemeente Overbetuwe neemt de komende jaren toe.
Dit betekent ook dat er meer mantelzorgers komen en dat meer inwoners en organisaties in de gemeente in de dagelijkse praktijk te maken krijgen met dementie. De grootste wens van mensen met dementie – én hun mantelzorgers - is om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Maar als zij blijven deelnemen aan het dagelijks leven hebben zij wel de hulp van hun omgeving en van de gemeente nodig. Daarom beginnen de gemeente Overbetuwe en Forte Welzijn aan het project Dementie Vriendelijk Overbetuwe. Vanuit dit project worden er ook trainingen aangeboden

om kennis rondom dementie te vergroten. Zo ook de training “goed omgaan met

dementie” die op 10 januari j.l. werd gegeven. 
 
Meer informatie over dit onderwerp en de trainingen vind je in het uitgebreide verslag.


3 januari 2020

Gemeentelijk dankwoord voor vrijwilligers

Eind december 2019 stond in het tweewekelijkse huis-aan-huisblad De Rozet een interview met mevrouw Irma van der Scheur, raadslid van de gemeente Berg en Dal. In dit interview vertelde

zij onder meer over de vele bijzondere ontmoetingen met vrijwilligers in de gemeente Berg en

Dal, die zij het afgelopen jaar had. Zij benadrukte het belang van vrijwilligerswerk en ze vertelde dat ze veel bewondering heeft voor de vrijwilligers. Zij dankte allen dan ook van harte voor

hun inzet.

Ook refereerde zij aan het boek “Verhalen van vrijwilligers in Berg en Dal”. In samenwerking met de gemeente Berg en Dal hebben medewerkers van Forte Welzijn dit boek samengesteld en het bevat veel inspirerende verhalen met en over vrijwilligers. Het boek werd in juni 2019 gepresenteerd waarbij mevrouw Van der Scheur het eerste exemplaar kreeg overhandigd.
Wil je meer weten over dit boek en het vrijwilligerswerk?
Je kunt het boek hier digitaal lezen. Daarnaast ligt het boek op verschillende openbare gelegenheden in de gemeente Berg en Dal ter inzage. Kijk ook eens op onze pagina van het Vrijwilligerssteunpunt!

 


23 september 2019

Samen is niet alleen!

Vanuit een gezamenlijk initiatief van diverse vrijwilligers en organisaties, ingezet door Forte Welzijn, is de campagne “Samen is niet alleen” ontstaan die iets tegen eenzaamheid wil doen, mede in het kader van de Week tegen Eenzaamheid, die van 25 september 2019 tot en met 4 oktober 2019 werd gehouden. Want een gevoel van verbondenheid in de leefomgeving geeft rust en een veilig idee. Er zijn nu eenmaal mensen die een prikkel nodig hebben om buitenshuis een rol te spelen. Dat is lang niet altijd onwil, vaak zijn er wel aarzelingen. Aan de hand van de volgende interviews met vrijwilligers – maatjes - willen we je graag laten kennismaken met hun ervaringen :
- Met een partner alleen
- Samen is niet alleen, Netty, 93 jaar vertelt …
- Hiep hiep hoera!
- De glimlach is zo mooi!
- Openen van een dichtgeslagen boek.
Wil jij ook iets bijdragen? Word dan ook een maatje! Bel voor meer informatie naar Forte Welzijn, telefoonnummer 085 - 040 60 66 voor aanvullende informatie.

Voor deze campagne “Samen is niet alleen” hebben we drie folders uitgebracht:
een voor Groesbeek & Heilig Landstichting,
een voor Berg en Dal, Beek & Ooij en
een voor Leuth, Kekerdom & Millingen aan de Rijn.
In deze folders vind je niet alleen meer informatie over allerlei activiteiten die in de verschillende kernen worden georganiseerd maar ook een aantal die in de Week tegen Eenzaamheid worden georganiseerd.

 

Daarnaast hebben wij een activiteitenoverzicht op onze website geplaatst met nog meer activiteiten die in de gemeente Berg en Dal worden georganiseerd. Natuurlijk zijn er regelmatig veranderingen in activiteiten. Daarom wordt het overzicht regelmatig bijgewerkt. Kijk voor de meest actuele versie op onze pagina Berg en Dal. Je vindt daar het overzicht onder het hoofdstuk "Waar kan ik aan meedoen?"


10 september 2019

KMO wordt Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe

Per 1 september 2019 gaat het Knooppunt
Mantelzorg Overbetuwe ( KMO) verder als
Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe.

Wat betekent dit? Voorheen belde je met het KMO-loket; vanaf 1 september 2019 bel je met Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe.

Forte Welzijn Mantelzorg Overbetuwe blijft zich bezighouden met de ondersteuning van de mantelzorger en het organiseren van activiteiten rondom mantelzorg.

Heb je vragen over- of behoefte aan (meer) informatie over mantelzorg, individuele ondersteuning, activiteiten rondom mantelzorg, zoals de Dag van de Mantelzorg, dan kun je contact opnemen met Marijke Arends, mantelzorgcoördinator Forte Welzijn.
Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 – 49 88 10 94 of via het algemene telefoonnummer
van Forte Welzijn : 085 – 040 60 66. Of mail naar: mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl.

Kijk voor meer informatie ook eens op onze pagina van de website van Forte Welzijn.
De komende tijd zal de informatie daar verder worden uitgebreid.

 

Aanvragen Mantelzorgwaardering:

Het aanvragen van de mantelzorgwaardering gaat per 1 september 2019 via de Sociale Kernteams (SKT) of via de website van de gemeente Overbetuwe.

Een aanvraag via SKT kun je doen door te bellen naar telefoonnummer 06 - 11 73 61 68 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur) of een mailtje sturen naar: info@kernteamsoverbetuwe.nl. 
Wil je de aanvraag doen via de gemeente, ga dan naar de website van de gemeente.

 

Voor je overige vragen kun je altijd contact opnemen met het SKT van de gemeente Overbetuwe via bovengenoemd telefoonnummer en emailadres. Of ga naar www.kernteamsoverbetuwe.nl

 

Het welzijn van de mantelzorgers staat bij Forte Welzijn hoog in het vaandel.
Wij bieden graag alle ondersteuning die hiervoor nodig is.


9 september 2019

School's Cool helpt je op weg!

Kom je er even alleen niet uit met je schoolwerk en kun je wel een duwtje in de rug gebruiken? Wil jij je zoon of dochter dolgraag helpen met school maar je weet niet hoe?
School’s Cool biedt kinderen en jongeren een steuntje in de rug op school en bij de soms lastige dingen die dan kunnen spelen. Een zorgvuldig gekozen mentor (vrijwilliger) ondersteunt jou of jouw kind heel graag bij lastige schoolopdrachten en leermomenten.
School’s Cool Berg en Dal is er om leerlingen vanaf 11 jaar te begeleiden met onder andere de overstap van de basisschool naar de middelbare school, het plannen van de schooltaken, faalangstproblemen, voor statushouders de school en de taal in Nederland.

Neem vooral contact op als je denkt dat School’s Cool wat voor jouw zoon of dochter is.
Bel of mail naar Fleur Buijs van Forte Welzijn, telefoonnummer  06 – 12 42 71 54,
email: fleur.buijs@fortewelzijn.nl. We helpen je graag.


6 augustus 2019

Buurtklus in Groesbeek

Je hebt een klus, je staat er alleen voor, je hebt niet de middelen om hiervoor iemand te betalen en je woont in Groesbeek?
Dan kun je de hulp van een team van vrijwilligers van
Forte Welzijn inschakelen. Zij kunnen je helpen bij het op orde brengen van je huis of je administratie, bij kleine klusjes zoals het ophangen op spullen, kleine reparaties of klein tuinonderhoud of voor een kort ritje naar het ziekenhuis. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de klus en je bent zelf aanwezig bij het uitvoeren van de klus.
Wil je gebruik maken van de Buurtklus? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 uur en 13.00 uur naar het servicebureau van
Forte Welzijn, telefoonnummer 085 – 040 60 66.

Wil je een buurtbewoner helpen met klussen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Lisanne Brok van Forte Welzijn: lisanne.bron@fortewelzijn.nl.


 

Archief
2020

2019

2018

2017