Archief 2018


Oktober 2018

Forte Welzijn binnen de Sociale Teams

Wil je meer weten over het werk, dat een aantal van onze medewerkers binnen de Sociale Teams doet? In regiomagazine Topic stond hier kortgeleden een interessant artikel over (bron: Topic, regiomagazine Berg en Dal).


September 2018

Nieuwe directeur-bestuurder voor Forte Welzijn

Met ingang van 1 september 2018 is Lucien Peeters  als nieuwe directeur-bestuurder van Forte Welzijn gestart. Hij is de opvolger van Ruud Geerts die per die datum teruggetreden is als directeur-bestuurder.

 

Lucien Peeters (48) is werkzaam geweest in verschillende functies in het bedrijfsleven. Aansluitend is hij wethouder van de gemeente Venray geweest met in zijn portefeuille onder andere Welzijn, Participatie, Zorg en Leefbaarheid. In de periode daarna is hij als zelfstandig adviseur en interim manager actief geweest bij organisaties die werkzaam zijn in het sociaal
domein met specifieke kennis van innovatie op dat gebied.

Lucien Peeters (links) en voorzitter van de Raad van Toezicht, Charles Lohnstein
Lucien Peeters (links) en voorzitter van de Raad van Toezicht, Charles Lohnstein

Mei 2018

Forte Thuis voor gezinnen

Heb je als ouder van jonge kinderen soms het gevoel dat je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken? Heb je iemand nodig die je met praktische zaken even verder zou kunnen helpen?

Forte Thuis heeft getrainde- en ervaringsdeskundige vrijwilligers die je kunnen

ondersteunen, bij voorbeeld om je kind op te halen of te brengen naar school als je in lastige omstandigheden zit, met je kind meegaat naar zwemles, waarmee je met jouw kinderen samen leuke activiteiten gaat ondernemen, jouw kinderen een paar uurtjes aandacht geven zodat jij de handen in die tijd vrij hebt. Daarnaast kan Forte Thuis ook lichte ondersteuning bieden bij de opvoeding van de kinderen, zoals bij een kind dat slecht eet of slecht slaapt of over het zindelijk maken van je kind. Ook bij andere vragen waar je tegen aanloopt in de opvoeding kan een vrijwilliger met je meedenken.

Zou je kennis willen maken met een vrijwilligster waar je een klik mee hebt, die je een luisterend oor biedt en die jou een tijdje dat steuntje in de rug biedt? Of samen met jou kijkt waar je meer ouders met jonge kinderen leert kennen in de omgeving waar je woont? Neem dan eens contact op met de coördinator van Forte Thuis : Roly Buijs-Sanders. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 – 33 79 38 41 of via email : roly.buijs@fortewelzijn.nl


Maart 2018

Toeslagenspreekuur

Forte Geldzaken is half maart 2018 gestart met het toeslagenspreekuur.

Alle inwoners van de gemeente Overbetuwe kunnen hier terecht met hun vragen

over- of hulp bij de toeslagen van de belastingdienst. Het gaat hierbij om

zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.Bij het toeslagenspreekuur van Forte Geldzaken zit een team van goed opgeleide vrijwilligers klaar om je vragen te beantwoorden en te helpen bij het aanvragen of wijzigen van een toeslag. Het toeslagenspreekuur is geen open inloop maar gaat op afspraak. 

Om je een idee te geven over het toeslagenspreekuur kun je een filmpje bekijken dat we erover gemaakt hebben.
Heb je een vraag over een toeslag of heb je hulp nodig? Meld je dan aan! Want de gevolgen van een verkeerd aanvraagde toeslag kunnen enorm zijn. Aanmelden voor een afspraak kan door te bellen naar Forte Welzijn : 085 – 040 60 66 of een mailtje te sturen naar belastingspreekuur@fortewelzijn.nl. Vermeld in je mailtje in elk geval je naam, adres, je telefoonnummer en het onderwerp waar je vraag over gaat.

Momenteel wordt het toeslagenspreekuur eens per twee weken op dinsdagochtend gehouden in De Wieken,Prinses Irenestraat 49 in Elst. Als blijkt uit de hoeveel aanmeldingen dat er behoefte aan is, wordt het toeslagenspreekuur uitgebreid naar meerdere locaties in de gemeente. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Forte Geldzaken via het e-mailadres fortegeldzaken@fortewelzijn.nl.

Let op, stuur hier niet je aanmelding naar toe!