Archief 2020


13 maart 2020

Lunchen met de buurt Stekkenberg in Groesbeek

Vanwege de maatregelen rondom het  coronavirus gaat de buurtlunch, die gepland stond voor

vrijdag 27 maart a.s. in het Voorzieningenhart aan de Ericastraat 39 in Groesbeek, helaas niet door.


14 februari 2020

Alzheimer Café Overbetuwe 2020

Het Alzheimer Café Overbetuwe:  Voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, professionals en belangstellenden.

Elke derde woensdag van de maand wordt het Alzheimer Café Overbetuwe georganiseerd in Het “Huis van de Wijk Triade” aan de Prins Hendrikstraat 5A in Elst. Op 18 maart a.s. is het thema: Omgaan met dementie.
Kijk voor de volgende bijeenkomsten in het programma.
De zaal is open op 18.30 uur; het programma start om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Het café sluit om 21.00 uur. De toegang en koffie/thee zijn gratis en je hoeft je vooraf niet aan te melden. 

Wil je meer weten? Kijk voor alle informatie op de pagina van Mantelzorg Overbetuwe.


6 maart 2020

NLdoet in Overbetuwe

Tijd voor DROOMtaart en zin in meedoen? Steek de handen uit de mouwen op 13 en 14 maart a.s. tijdens NLdoet!
Tijd voor DROOMtaart en zin in meedoen? Steek de handen uit de mouwen op 13 en 14 maart a.s. tijdens NLdoet!

Op 13 en 14 maart 2020 steken veel Overbetuwenaren weer de handen de mouwen tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Het vrijwilligerswerk staat in de spotlights en nodigt iedereen uit om mee te doen.

 

Vrijwilliger zijn geeft vaak een goed gevoel. Het kan je helpen richting een baan of maakt je wereldwijzer. Woon je pas in Overbetuwe? Vrijwilligerswerk biedt een mooie kans om mensen te leren kennen.  Alleen op pad kan. Want je werkt samen aan hetzelfde doel. En als je iets kiest dat bij je past, klikt het vaak vanzelf!

Tijdens NLdoet bruist heel Overbetuwe. Er is voor ieder wat wils, alles kan en is mogelijk: helpen met schoonmaken, verbinden van mensen, koken, klussen, dansen, high tea-en, wilgen knotten.                                                                                                                         

Al zin? Er staan nog klussen open. Ook groepen kunnen zich nog inschrijven, dus vraag vrienden, familie of collega’s of ze met je meegaan. Voor een leuke plek bij jou in de buurt kijk je op: www.nldoet.nl.

 

Ook dit jaar zorgt het Vrijwilligers Steunpunt Overbetuwe, onderdeel van Forte Welzijn, voor een DROOMtaart. Hiervoor kunnen kluscoördinatoren de taart op donderdagavond 12 maart a.s. ophalen in Huis van de Wijk Triade te Elst. Dat doen we bewust, zodat iedereen op tijd aan de koffie mét taart kan. Tevens is er gelegen om andere coördinatoren te spreken, ervaringen te delen en vragen te stellen aan het Steunpunt.

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk in Overbetuwe? Kijk dan op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/overbetuwe 
of www.overbetuwevoorelkaar.nl.

Je kunt ook contact op met Saskia Henze, coördinator Taalmaatjes en Vrijwilligers Steunpunt Overbetuwe.
Zij is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 14.15 uur

Telefoonnummer : 06 - 46 37 50 70, email : saskia.henze@fortewelzijn.nl.


21 februari 2020

Marikencafé in Berg en Dal

Op dinsdag 3 maart a.s. om 19.30 uur wordt in dorpshuis Kerstendal aan de Kerstendalseweg 17 is Berg en Dal de thema-bijeenkomst “Bewegen en Voeding bij Kanker” georganiseerd.
Deze bijeenkomst is een samenwerkingsverband van het Nijmeegse Marikenhuis en Forte Welzijn en is bedoeld voor iedereen die is geraakt door kanker, patiënten én hun naasten. Er is veel gelegenheid tot het stellen van vragen. De toegang is gratis, de consumpties zijn voor eigen rekening.


Alle informatie over deze interessante bijeenkomst kun je vinden in de flyer


21 februari 2020

Repair Café Overbetuwe in februari en maart 2020

Op donderdag 27 februari is er weer gelegenheid om in Elst je defecte spulletjes te laten repareren bij het Repair Café. In Zetten kun je op maandag 2 maart terecht en in Randwijk op vrijdag 6 maart.

Het Repair Café in Elst is op donderdag 27 februari van 13.00 uur tot 16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42. Wij zitten boven. In Zetten zitten we in de Jongerensoos “UniqZ” in de Schweitzerpark 2 op maandag 2 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur.In R andwijk staan de vrijwilligers voor je klaar op vrijdag 6 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Cultureel Centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a.

Ben je al met de voorjaarsschoonmaak bezig en kom je nog spulletjes tegen die defect zijn maar te goed om weg te gooien? En misschien nog geschikt zijn voor een tweede ronde, kom er dan mee naar het Repair Café, onder het motto: Weggooien? Mooi niet! Waardeer uw spullen.

Er zijn al veel mensen blij gemaakt met hun spulletjes en de afvalberg is een heel stuk kleiner. Vaak zijn het kleine reparaties waardoor je apparatuur weer gewoon een tijdje mee kan. De vrijwilligers repareren diverse soorten elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, verlichting en doen ook kleine kledingreparaties (Elst). Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair Café.Ook voor vragen op het gebied van je laptop of tablet kun je in Elst terecht, bijvoorbeeld hoe om te gaan met de tablet, de printer of een app.


11 februari 2020

"Koffie met ..." Mantelzorg Berg en Dal

In cultureel centrum De Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek organiseert Mantelzorg Berg en Dal op 19 februari a.s. van 14.00 uur tot 15.00 uur “Koffie met… “ . Het thema tijdens deze middag is het financieel misbruik
van senioren (65plussers) en hoe we dit kunnen tegengaan.
Dat begint met er open over te praten!

In januari 2019 is in de gemeente Berg en Dal een overeenkomst ondertekend door leden van de Lokale Alliantie Berg en Dal “(Financieel) veilig ouder worden” en de wethouder Zorg en Welzijn. Met deze samenwerking willen de betrokken organisaties mishandeling en financieel misbruik van senioren voorkomen en aanpakken.  Dat doen ze door kennis en ervaringen met elkaar te delen en gezamenlijk zaken op te pakken. Ook geven zij presentaties om mensen bewust te maken over financieel misbruik van senioren.

Tijdens de bijeenkomst op 19 februari vertellen Jur den Breejen en Astrid Lukassen over de Lokale Alliantie, nemen zij je interactief mee in de wereld van financiële uitbuiting en geven zij je handvatten bij een ‘niet-pluis-gevoel’.

Wil je meer weten? Dan kun je bellen naar het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn :
085 – 040 60 66. Kijk ook eens op de website van Mantelzorg Berg en Dal.


7 februari 2020

Peutercafé Leuth : dansen

Op maandag 2 maart 2020 is er weer een peutercafé vanuithet Kulturhus van Leuth. De vorige keer heeft Marina het boek “Moppereend” voorgelezen. De peuters hebben heerlijk liggend en zittend op zitzakken aandachtig geluisterd én gekeken. Marina had ook Moppereend zelf meegenomen. Het was een heel leuke ochtend!

En wat doen we deze keer? We gaan gezellig dansen en bewegen op muziek met elkaar. We zorgen er voor dat het laagdrempelig is voor alle kinderen. Je bent van harte welkom op 2 maart in het Kulturhus in Leuth aan de Reusensestraat 4, van 10.00 uur tot 11.30 uur. Jouw kind kan er lekker spelen, fruit eten en je kunt er ook andere ouders, opa’s / oma’s of gastouders ontmoeten.

Heb je zelf nog leuke ideeën voor een bijeenkomst of is er een onderwerp waarover je meer wilt weten? Laat het ons weten, dat geeft ons inspiratie! Je kunt hiervoor mailen naar peutercafeleuth@hotmail.com.

Peutercafé Leuth wordt georganiseerd door Forte Welzijn, Kulturhus Leuth, Partou en ouders Femke en Rianne.
Voor dit peutercafé hoef je je niet aan te melden. Het is bedoeld voor Leuth en omliggende dorpen. Daarbij is het gratis!
Hopelijk tot dan, gezellig! 


31 januari 2020

Repair Café Overbetuwe

Op maandag 3 februari en vrijdag 7 februari a.s. zijn er weer de maandelijkse reparatiedagen bij het Repair Café in Overbetuwe. De vrijwilligers van het Repair Café repareren dan weer gratis je elektrische apparaten, gereedschap, verlichting of doen kleine kledingreparaties. Televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair Café. Artikelen moeten wel schoon aangeleverd worden.

In de praktijk blijkt dat we ongeveer 70% van de aangeboden artikelen weer aan de praat krijgen omdat het vaak maar om kleine storingen of reparaties gaat. De vrijwilligers, die reparatiewerk doen, hebben een technische achtergrond. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld bij daadwerkelijke reparatie of advies.

Op maandag 3 februari van 13.30 uur tot 16.00 uur zitten we in Zetten in de Jongerensoos “UniqZ” in de Schweitzerpark 2.
In Randwijk staan de vrijwilligers op vrijdag 7 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur voor je klaar in het Cultureel Centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a.

Voor meer info kun je bellen naar het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn: 085 – 040 60 66 of kijk op onze
pagina Repair Café.


24 januari 2020

Impuls op de dinsdagmiddag in Beek: "Samen een verhaal breien"

Op dinsdagmiddag 28 januari a.s. van 14.00 uur tot 16.00 uur is er in het Kulturhus in Beek weer een gezellige middag. Het thema  is "Samen een verhaal breien".

Kun je een eenvoudig lapje breien of wil je dat leren? Misschien luister je graag naar verhalen van dorpsgenoten. Of naar een spannend voorleesverhaal terwijl we samen een deken maken van lapjes die we breien of haken.

Kom dan op dinsdagmiddag 28 januari a.s. naar het Kulturhus in Beek. Deze middag is voor iedereen! Dus voor dames, heren, jong en niet meer zo jong, die zin hebben in geen gezellige middag om andere inwoners van Beek te ontmoeten. Wij zorgen voor breiwol en brei- en haaknaalden. Maar je mag ook zelf naalden en garen meebrengen. Als haken je beter af gaat, dan kan dat ook. En als je nog niet kunt breien of haken, dan kun je het misschien leren.

Dus kom gewoon als je het gezellig vindt! We proberen er een gezamenlijk project van te maken door een heerlijk warme deken te breien met elkaar. Wij trakteren op koffie of thee met iets lekkers. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

We hebben nog wel wat leuke ideeën, maar we kunnen je in het nieuwe jaar ook helpen om jouw idee voor een gezellige dinsdagmiddag in het Kulturhus te organiseren. Dus als je iets leuks weet om samen te doen, kom het met ons delen! Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Petra Kregting via een mailtje naar petra.kregting@fortewelzijn.nl. Je kunt ook bellen naar het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn: 085- 040 60 66. 


20 januari 2020

Lunchen met de buurt Stekkenberg in Groesbeek

Op 31 januari a.s. organiseert Forte Welzijn in het Voorzieningenhart aan de Ericastraat 39 in Groesbeek voor de eerste keer “Lunchen met de buurt Stekkenberg”.
Alle wijkbewoners van de Stekkenberg, jong en wat minder jong, zijn tussen 12.00 uur en 14.00 uur van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een lunch. Door samen te lunchen kom je met anderen in contact, je kunt verhalen vertellen, plezier maken en ups-and-downs delen met elkaar, even ontspannen en jezelf weer opladen.
Kortom, samen lunchen is hét moment om in contact te komen met andere mensen. Door contact met anderen te maken voel je je beter en dat is goed voor je, én gezellig! Lunchen bij ons zal nooit duurder zijn dan vijf euro per persoon. De menu's houden we nog even geheim, maar het zal zeker een culinair avontuur worden!

 

Lijkt het je gezellig om mee te lunchen en zo met elkaar in contact te komen, geef je dan op! Dat kan tot één week van te voren, dus voor de eerste lunch uiterlijk op
vrijdag 24 januari a.s. Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar een van de medewerkers van Forte Welzijn:
Wikke Raijmakers, email : wikke.raijmakers@fortewelzijn.nl of bij
Sanne Verburg, email : sanne.verburg@fortewelzijn.nl
Je kunt je ook telefonisch opgeven door te bellen naar het algemene
telefoonnummer van Forte Welzijn : 085 – 040 60 66.

Ook op vrijdag 6 maart en 27 maart zal er een lunch zijn. 


17 januari 2020

Forte Welzijn en gemeente werken aan Dementie Vriendelijk Overbetuwe

Het aantal mensen met dementie in de gemeente Overbetuwe neemt de komende jaren toe.
Dit betekent ook dat er meer mantelzorgers komen en dat meer inwoners en organisaties in de gemeente in de dagelijkse praktijk te maken krijgen met dementie. De grootste wens van mensen met dementie – én hun mantelzorgers - is om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Maar als zij blijven deelnemen aan het dagelijks leven hebben zij wel de hulp van hun omgeving en van de gemeente nodig. Daarom beginnen de gemeente Overbetuwe en Forte Welzijn aan het project Dementie Vriendelijk Overbetuwe. Vanuit dit project worden er ook trainingen aangeboden om kennis rondom dementie te vergroten. Zo ook de training “goed omgaan met dementie” die op 10 januari j.l. werd gegeven. 
 
Meer informatie over dit onderwerp en de trainingen vind je in het uitgebreide verslag.

Aan het einde van de middag ontving elke deelnemer een certificaat als bewijs van deelname.
Aan het einde van de middag ontving elke deelnemer een certificaat als bewijs van deelname.

17 januari 2020

Peutercafé Leuth: Nationale Voorleesdagen

Op maandag 3 februari 2020 is er weer een peutercafé in het Kulturhus van Leuth. Wat doen we deze keer? Er kan weer gezellig gespeeld worden tijdens het Peutercafé. Daarnaast zal Marina van het Kulturhus een activiteit aanbieden die aansluit bij de Nationale voorleesdagen die van 22 januari t/m 1 februari 2020 plaatsvinden. Je bent van harte welkom op 3 februari a.s. in het Kulturhus in Leuth aan de Reusensestraat 4, van 10.00 uur tot 11.30 uur. Jouw kind kan er lekker spelen, fruit eten en je kunt er ook andere ouders, opa’s / oma’s of gastouders ontmoeten.

Heb je nog leuke ideeën voor een bijeenkomst of is er een onderwerp waarover je meer wilt weten? Laat het ons weten, dat geeft ons inspiratie! Je kunt hiervoor mailen naar peutercafeleuth@hotmail.com

Peutercafé Leuth wordt georganiseerd door Forte Welzijn, Kulturhus Leuth, Partou en ouders Femke en Rianne.
Voor dit peutercafé hoef je je niet aan te melden. Daarbij is het gratis!

Het peutercafé is bedoeld voor bewoners van Leuth en omliggende dorpen.


10 januari 2020

Impuls op de dinsdagmiddag in Beek met muziek

Heb je zin en tijd om op de dinsdagmiddag iets leuks te doen? En/of heb je misschien een zetje nodig om er op uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten? Dat komt goed uit! Een keer in de maand organiseren we een leuke activiteit in het Kulturhus aan de Roerdompstraat 6 in Beek
en iedereen is van harte welkom!


Op 14 januari a.s. organiseren we van 14.00 uur tot 16.00 uur een muziekmiddag met Floris Kolvenbach. Het wordt een middag met allerlei muziek en beeldmateriaal, passend bij de start van het nieuwe jaar, een nieuw begin.


Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Petra Kregting

van Forte Welzijn, telefoonnummer 06 - 53 76 48 09, emailadres: petra.kregting@fortewelzijn.nl of met Pauline Willems,

telefoonnummer 06 - 30 74 16 26, emailadres: P.Willems@kalorama.nl.

Impuls is een initiatief van Dorpsagenda Beek. 


3 januari 2020

Einde activiteiten Forte Welzijn in Heumen

Met ingang van 1 januari 2020 is Forte Welzijn niet meer actief in de gemeente Heumen. Wij danken iedereen die samen met ons een bijdrage heeft geleverd aan het welzijnswerk in Heumen.


3 januari 2020

Telefonische bereikbaarheid

Vanaf 1 januari 2020 is de telefonische bereikbaarheid van onze receptie gewijzigd: bel je tussen 8.30 uur en 12.30 uur, dan heb je direct contact met een van onze medewerkers. Buiten deze uren kun je ook bellen; je kunt dan een berichtje inspreken op ons antwoordapparaat.