Naaiatelier Forte Welzijn maakt duurzame mondkapjes

30 juli 2020

De naaimachines draaien op volle toeren in het Atelier van het Huis van de Wijk in Elst (onderdeel van Forte Welzijn). Nu de mogelijke verplichting van het dragen van een mondkapje in openbare ruimte toeneemt, hebben de vrijwilligers hun handen vol. Forte Welzijn directeur Lucien Peeters vertelt met trots: “Mee kunnen doen en van betekenis zijn voor de samenleving is belangrijk voor iedere inwoner. Door in te spelen op de huidige behoefte aan mondkapjes, kunnen deelnemers van het Atelier meteen meedoen!”

Woensdag 29 juli 2020 nam wethouder Rob Engels het eerste, speciaal voor hem gemaakte, duurzame mondkapje in ontvangst.
 

Het idee is ontstaan bij opbouwwerker Monique Nass in samenwerking met Stillare: “Tijdens de coronacrisis zaten de deelnemers allemaal thuis en hebben we contact gehouden via een WhatsApp groep. Toen ik voorstelde om mondkapjes te gaan maken zodra het weer kon, was iedereen direct enthousiast,” vertelt Nass. 

De deelnemers in het Naaiatelier beginnen allemaal op Trede 0 van de participatie ladder. Dit staat voor een geïsoleerde situatie en weinig kennis over Nederland. Het begrip Trede 0 is nieuw in Nederland. Stillare en Forte Welzijn hebben het ontwikkeld en zien bijzondere resultaten voor de kwetsbaarste groep nieuwkomers. “Door mee te doen in het Atelier komt er een einde aan isolement en maken mensen kennis met gewoontes en omgangsvormen in ons land. Hierdoor kunnen zij vanaf Trede 0 zichzelf ontwikkelen in hun nieuwe leefomgeving en stappen zetten naar bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of zelfs betaald werk." 

 

De mondkapjes zijn in eerste instantie bedoeld voor gebruik door Forte Welzijn vrijwilligers, bijvoorbeeld mensen die op huisbezoek gaan. Wil je als inwoner ook een herbruikbaar mondkapje afnemen, neem dan contact op via onderstaand bestelformulier. De mondkapjes zijn te koop voor € 5,95 per stuk en de opbrengst komt ten goede aan de verdere groei van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Forte Welzijn beschikt over een beperkte capaciteit om de mondkapjes te maken.

Bestelformulier mondkapjes


Na ontvangst van je bestelling ontvang je een tikkie, € 5,95 per mondkapje. Na ontvangst van je betaling sturen wij je bestelde mondkapjes z.s.m. op naar het door jou opgegeven adres.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.