Forte Geldzaken

Heb je moeite met het invullen van formulieren?

Of moet je een belastingaangifte doen?

Krijg je je administratie maar niet op orde?

Ben je bang om (dieper) in de schulden te raken?

Raak je het financiële overzicht kwijt?

Kun je  hiervoor geen hulp vinden in uw omgeving?

En heb je geen financiële middelen voor deskundige hulp? 

 

Een getrainde vrijwilliger van Forte Welzijn kan je ondersteunen.
De vrijwilliger komt bij je thuis en gaat samen met jou aan de slag.
De vrijwilliger gaat uiteraard vertrouwelijk om met je gegevens. Voor deze hulp bij de administratie teken je een samenwerkingsovereenkomst, we leggen je graag uit waarom. Deze ondersteuning wordt geboden in samenwerking met
de gemeente Overbetuwe en het maatschappelijk werk.

 

Voor vragen en overleg kun je terecht bij de coördinator, Foka Bruggema. Zij is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn : 085-040 60 66 en per email: fortegeldzaken@fortewelzijn.nl. Of meld je aan via het bijgaande aanmeldingsformulier.

Wil je (eerst) zelf aan de slag om meer grip te krijgen op je financiën? Eén van de geldplannen van Nibud kan je daarbij helpen
Op de website van Gemeente Overbetuwe vind je meer handige websites

Samen met een vrijwilliger de websites bezoeken? Dat kan. Neem daarvoor contact op met Foka Bruggema. Haar contactgegevens vind je hierboven.


1 mei 2020

Geldstress door Corona?

Uit een peiling van Nibud blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders een inkomensterugval ervaart als gevolg van het Coronavirus.
Met name jongeren, zelfstandigen en flexwerkers merken dit. Jij ook?
Het Nibud geeft tips wat je vandaag al kunt doen.
Kijk daarvoor in de Geldkrant Special Minder Inkomen.

Woon je in de gemeente Overbetuwe ? De mensen van Forte Geldzaken denken graag met je mee als je vragen of problemen hebt die te maken hebben met geld. Dat doen we gratis en we letten op je privacy.

Wil je meer weten? Bel dan naar het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn: 085 – 040 60 66 of mail naar Fortegeldzaken@fortewelzijn.nl.


Toeslagenspreekuur

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de toeslagen van de belastingdienst?

Of de toeslagen laten controleren en wijzigen om later terugbetalen te voorkomen?
Meld je dan aan voor het gratis Toeslagenspreekuur in “De Wieken”.

Onze vrijwilligers zoeken uit of je gebruik maakt van alle regelingen waar je recht op hebt (huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget).
Zij kunnen je helpen met het aanvragen, wijzigen of stopzetten van toeslagen. Het spreekuur is bedoeld voor inwoners van de gemeente Overbetuwe met een laag inkomen.


Je kunt je aanmelden bij de receptie van Forte Welzijn. Dat kan op werkdagen tussen 09.00 uur en 13.00 uur op telefoonnummer 085 – 040 60 66. Je hoort dan wanneer je terecht kunt en wat je mee moet nemen. Je kunt ook een e-mail sturen naar belastingspreekuur@fortewelzijn.nl.


Het toeslagenspreekuur is om de week op maandagochtend. Ons adres is “de Wieken”, Prinses Irenestraat 49, 6661EA in Elst. 
Om je een idee te geven over het toeslagenspreekuur kun je een filmpje bekijken dat we erover gemaakt hebben.