Forte Geldzaken

Heb je moeite met het invullen van formulieren?

Of moet je een belastingaangifte doen?

Krijg je je administratie maar niet op orde?

Ben je bang om (dieper) in de schulden te raken?

Raak je het financiële overzicht kwijt?

Kun je  hiervoor geen hulp vinden in uw omgeving?

En heb je geen financiële middelen voor deskundige hulp? 

 

Een getrainde vrijwilliger van Forte Welzijn kan je ondersteunen.
De vrijwilliger komt bij je thuis en gaat samen met jou aan de slag.
De vrijwilliger gaat uiteraard vertrouwelijk om met je gegevens. Voor deze hulp bij de administratie teken je een samenwerkingsovereenkomst, we leggen je graag uit waarom. Deze ondersteuning wordt geboden in samenwerking met
de gemeente Overbetuwe en het maatschappelijk werk.

 

Voor vragen en overleg kun je terecht bij de coördinator, Foka Bruggema. Zij is telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn : 085-040 60 66 en per email: fortegeldzaken@fortewelzijn.nl. Of meld je aan via het bijgaande aanmeldingsformulier.

Wil je (eerst) zelf aan de slag om meer grip te krijgen op je financiën? Eén van de geldplannen van Nibud kan je daarbij helpen
Op de website van Gemeente Overbetuwe vind je meer handige websites

Samen met een vrijwilliger de websites bezoeken? Dat kan. Neem daarvoor contact op met Foka Bruggema. Haar contactgegevens vind je hierboven.


1 mei 2020

Geldstress door Corona?

Uit een peiling van Nibud blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders een inkomensterugval ervaart als gevolg van het Coronavirus.
Met name jongeren, zelfstandigen en flexwerkers merken dit. Jij ook?
Het Nibud geeft tips wat je vandaag al kunt doen.
Kijk daarvoor in de Geldkrant Special Minder Inkomen.

Woon je in de gemeente Overbetuwe ? De mensen van Forte Geldzaken denken graag met je mee als je vragen of problemen hebt die te maken hebben met geld. Dat doen we gratis en we letten op je privacy.

Wil je meer weten? Bel dan naar het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn: 085 – 040 60 66 of mail naar Fortegeldzaken@fortewelzijn.nl.


Geld terug door bezoek financieel spreekuur

Een bezoek aan het spreekuur van Forte Geldzaken kan een mooie meevaller opleveren. Zo bleek dat een inwoonster uit gemeente Overbetuwe tot haar verrassing nog recht had op maar liefst 1.500 euro aan huurtoeslag over 2020.

Heb je zelf vragen over een brief van de Belastingdienst of hulp nodig bij het aanvragen van kwijtschelding van gemeentelijke belastingen? Moet je toeslagen terugbetalen en kom je daardoor in de problemen? Of vraag je jezelf af of je gebruik maakt van alle voorzieningen die er zijn om je inkomen aan te vullen? Voor deze en veel meer zaken kun je terecht bij het financieel spreekuur. Het spreekuur is op de maandagen in de oneven weken van 10:00 -12:00 uur in De Wieken, Pr. Irenestraat 49 in Elst.

Maak nu een afspraak voor dit spreekuur door te bellen Foka Bruggema, coördinator Forte Geldzaken 06 33 79 38 60.

 

Forte Geldzaken is een dienst van Forte Welzijn.