Waar kunnen wij jou mee helpen

in Heumen?

Jongerenwerk Heumen

In Malden kun je met ideeën en voor activiteiten altijd terecht

bij OJC de SJeM, Kerkplein 8a, Malden, tel. (024) 358 38 18.

Contactpersoon is Lex Schinkel, tel. 06 23 48 17 78,
email: lex.schinkel@fortewelzijn.nl

Kijk voor meer info op www.jcdesjem.nl of volg ons op facebook!

Als je vragen of opmerkingen hebt kun je altijd contact opnemen een van de jeugd- en jongerenwerkers:

Daniël Schilling, tel. 06 - 23 38 96 41, email: daniël.schilling@fortewelzijn.nl, hij heeft vooral contact
met jongeren op straat;
Jongerencoach Patty Veldhuis, email: patty.veldhuis@fortewelzijn.nl.Samen dementievriendelijk

In de gemeente Heumen is vanuit de Werkconferentie ‘Afstemming Welzijn, Wonen en Zorg' de werkgroep ‘Dementievriendelijk Heumen’ actief. De maatschappelijke organisaties binnen dit overleg vinden het belangrijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en meedoen in de Heumense samenleving.
Zij denken daarom na hoe Heumen een dementievriendelijke gemeenschap kan worden. Een concrete actie is bijvoorbeeld het mogelijk oprichten van een alzheimercafé. Vanuit dit initiatief wil de werkgroep inwoners dan ook wijzen op de website www.samendementievriendelijk.nl en inwoners stimuleren om de gratis training te volgen.

Herken je de signalen van dementie en weet je hoe je moet handelen? Op de website www.samendementievriendelijk.nl kun je de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’ volgen. GOED staat voor Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken, Dank je wel. In simpele stappen leer je beter contact te maken als je een onbekende met dementie tegenkomt. Bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

 

De website is onderdeel van de campagne 'Samen maken we Nederland dementievriendelijk' en een initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Deltaplan Dementie. De initiatiefnemers willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie.