Taalmaatjes

Thuis aan de slag met een taalmaatje met een lekker kopje thee
Thuis aan de slag met een taalmaatje met een lekker kopje thee

Forte Welzijn vindt het belangrijk dat ieder mens meedoet en dat de sociale omgeving dit mogelijk maakt. Ook het Taalmaatjesproject draagt hieraan bij. Het geeft taalondersteuning en begeleiding aan mensen die de Nederlandse taal beter willen leren. Uitgangspunt hierbij is de vraag van de deelnemer.

Krijg je al Nederlandse les? Of heb je lang geleden les gehad? En is het Nederlands toch moeilijk voor jou? Oefenen met een taalmaatje helpt.
Met een taalmaatje kan je praten, lezen, televisie kijken, koffie of thee drinken,
wandelen of huiswerk maken. Wat je wilt. Ondertussen oefenen jullie jouw Nederlands en leer je over elkaars cultuur. Dat maakt jou sterker. Een taalmaatje komt 1 x per week, ruim 1 jaar lang.

Wil jij een taalmaatje? Neem dan contact op met Saskia Henze, via telefoonnummer : 06-46 37 50 70 (Whats app mag ook!) of via een email naar : saskia.henze@fortewelzijn.nlOf meld je aan via het inschrijfformulier anderstalige

We zijn regelmatig op zoek naar taalmaatjes : vrijwilligers die wekelijks, voor een ruim een jaar, een vaste deelnemer bezoeken en samen het Nederlands oefenen.
Ben je geïnteresseerd in dit uitdagende vrijwilligerswerk? Je vindt hier alle informatie.
Wil je je aanmelden als taalmaatje? Klik dan op het inschrijfformulier taalvrijwilliger.

Lees ook eens de inspirerende column van een van onze taalmaatjes!