Help jongeren van schulden af

Lees voor

Help jongeren van schulden af

Steeds meer jongeren krijgen te maken met schulden. Het hebben van schulden leidt tot grote gevolgen voor de toekomst van de jongeren (16-27 jaar). Het belemmert hen in hun ontwikkeling, doordat ze niet de keuzes kunnen maken die ze willen maken. Het financieel moeilijk hebben kan leiden tot stress, schuldgevoel en psychische druk. Wij hebben daarom een nieuwe dienst: Geldkompas.

Maatje worden

Wij zijn voor ‘Geldkompas’ op zoek naar maatjes! Heb je iets met jongeren en kun je jezelf inleven in hun? Ben je bereid om de training te volgen? Dan is dit mooie vrijwilligerswerk misschien iets voor jou! Heb je zelf ervaren hoe het is? Ook dan komen we graag met je in contact om van je te leren. Als vrijwilliger krijg je training en wordt je begeleidt. Verder ontvang je een onkostenvergoeding. Neem voor vragen of om jezelf op te geven op via: anne.de.jong@fortewelzijn.nl of 06 53 81 71 09.

Geldkompas

Geldkompas is een maatjesproject voor jongeren om te voorkomen dat zij in de schulden raken of dat schulden verergeren. Een getrainde vrijwilliger spreekt wekelijks af met de jongere, wijst de weg binnen het sociaal domein en maakt de jongere wijzer in geldzaken. De doelgroep zijn jongeren (16-27 jaar) die opgroeien in armoede en/of (lichte) schulden hebben en/of risico lopen op het krijgen van schulden. Deze jongeren hebben vaak niet het vangnet of netwerk dat er nodig is om ze te behoeden voor en wijzer te maken in geldzaken. Vaak zijn het jongeren die zelf opgroeien in armoede, hun ouders kunnen hen niet de financiële educatie geven die zij nodig hebben of weten bijvoorbeeld zelf ook niet goed de weg. Een maatje loopt met de jongere mee en staat naast de jongere en is niet betuttelend of belerend. Hij/zij snapt de belevingswereld van de jongere en werkt ondersteunend.