Hulp aan Oekraïne

Lees voor

Hulp aan Oekraïne

De beelden van de Russische invasie in Oekraïne zijn schokkend: onschuldige burgers komen om het leven, raken gewond, of verliezen huis en haard door het geweld van het Russische leger. Veel Oekraïners ontvluchten hun land en reizen onder meer naar West-Europa, om hier een veilig onderdak te vinden. Ook in Nederland verwachten we de komende dagen en weken vele duizenden, dan wel tienduizenden Oekraïense vluchtelingen. Overal in Nederland vinden op dit moment de voorbereidingen plaats om hen op te vangen. Ook gemeente Overbetuwe helpt. Wil je weten wat er al gedaan wordt? Kijk dan ook eens hier.

Activiteiten

Heb je een idee voor een activiteit voor deze vluchtelingen? Of wil je een luisterend oor zijn? Wij gaan daar graag mee aan de slag. Forte werkt samen met verschillende organisaties zoals Vluchtelingenwerk en weten wanneer deze mensen komen en  waar behoefte aan is. Om alle hulp en activiteiten goed op elkaar af te stemmen heeft de gemeente ons gevraagd om dit coördineren.

Aanmelden of vraag

Heb je een vraag? Mail naar helpeninoverbetuwe@fortewelzijn.nl of bel 085 040 60 66. Wil je jezelf direct aanmelden? Ga dan naar de Vrijwilligerspool op Ik wil helpen | Gelderse Handen.

Kleding

Oekraïners die bij inwoners thuis zijn opgevangen en erg weinig kleding hebben kunnen gebruik maken van Krijg de Kleertjes in Elst. Aanmelden kan bij José Huisman, opbouwwerker Forte, 06 49 88 10 92.

Ik wil helpen

Woon je in gemeente Overbetuwe en wil je graag iets doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne? Ga dan naar de Vrijwilligerspool. Liever persoonlijk een van onze medewerkers spreken? Bel dan 085 – 040 60 66.

Ik heb een vraag

Woon je in gemeente Overbetuwe en heb je een vraag over hulp aan Oekraïne? Of wil je even je verhaal kwijt? Bel dan 085 040 60 66. Jouw gegevens worden dan genoteerd en je wordt teruggebeld door een van onze medewerkers.

 

Marleen Jansen

Opbouwwerker
Overbetuwe
06 13035492

Masha Gromova

Opbouwwerker
Overbetuwe
06 13159176

Monique Nass

Opbouwwerker
Overbetuwe
06 49881087