Hulp aan Oekraïne

Lees voor

Hulp aan Oekraïne

De beelden van de Russische invasie in Oekraïne zijn schokkend: onschuldige burgers komen om het leven, raken gewond, of verliezen huis en haard door het geweld van het Russische leger. Veel Oekraïners ontvluchten hun land en reizen onder meer naar West-Europa, om hier een veilig onderdak te vinden. Ook in Nederland zijn er veel Oekraïense vluchtelingen. Overal in Nederland worden ze opgevangen. Ook gemeente Overbetuwe helpt. Wil je weten wat er al gedaan wordt? Kijk dan ook eens hier.

Kijk vooral ook eens op de landelijke site van RefugeeHelp. Hier krijg je antwoord op veel gestelde vragen.

Activiteiten

Heb je een idee voor een activiteit voor deze vluchtelingen? Of wil je een luisterend oor zijn? Wij gaan daar graag mee aan de slag. Forte werkt samen met verschillende organisaties zoals Vluchtelingenwerk en weten wanneer deze mensen komen en  waar behoefte aan is. Om alle hulp en activiteiten goed op elkaar af te stemmen heeft de gemeente ons gevraagd om dit coördineren.

Aanmelden of vraag

Heb je een vraag? Mail naar helpeninoverbetuwe@fortewelzijn.nl of bel 085 040 60 66. Wil je jezelf direct aanmelden? Ga dan naar de Vrijwilligerspool op Ik wil helpen | Gelderse Handen.

Kleding

Oekraïners die bij inwoners thuis zijn opgevangen en erg weinig kleding hebben kunnen gebruik maken van Krijg de Kleertjes in Elst. Aanmelden kan bij Ina van Meenen.

Ik wil helpen

Woon je in gemeente Overbetuwe en wil je graag iets doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne? Ga dan naar de Vrijwilligerspool. Liever persoonlijk een van onze medewerkers spreken? Bel dan 085 – 040 60 66.

Ik heb een vraag

Woon je in gemeente Overbetuwe en heb je een vraag over hulp aan Oekraïne? Of wil je even je verhaal kwijt? Bel dan 085 040 60 66. Jouw gegevens worden dan genoteerd en je wordt teruggebeld door een van onze medewerkers.

Banenmarkt

6 april is er een Banenmarkt in Arnhem. Lees meer hierover in de flyer.

Flyer Banenmarkt 6 april Oekraïense vluchtelingen (Nederlands route vanaf CS)

Flyer Banenmarkt 6 april Oekraïense vluchtelingen (route vanaf CS)

Flyer Banenmarkt 6 april Oekraïense vluchtelingen (route vanaf rijnkade)

 

Informatieavond gastgezinnen

Donderdag 13 april is er een informatieavond voor gastgezinnen. Lees meer hierover in deze brief

Ina van Meenen

(Interim) Coördinator opvang Oekraïense vluchtelingen
Overbetuwe
06 22 39 56 90