Logo DarkLogo Light

Laura Boeijen: “Aandacht die je geeft, krijg je terug”

Lees voor

Laura Boeijen: “Aandacht die je geeft, krijg je terug”

Laura Boeijen uit Driel:

Laura Boeijen (19 jaar) uit Driel is naast haar HBO-studie als vrijwilliger actief. Voor haar opleiding Social Work liep ze vorig schooljaar mee met jongerenwerker Benny Voorn van Forte Welzijn. Omdat werken met jongeren tussen de 8-21 jaar haar ligt, is ze haar tweede studiejaar 1 dag per week als vrijwillige mentor bij Forte School aan de slag gegaan. Ze begeleidt 2 leerlingen uit groep 7 en 8 bij hun schoolwerk en geniet hiervan. “Structuur aanbrengen, motiveren en vertrouwen in eigen kunnen zijn belangrijk.”, vertelt Laura. “Door mezelf open en kwetsbaar op te stellen, ontstaat er een vertrouwensband. De aandacht die je geeft, krijg je terug. De leerlingen durven ook meer van zichzelf te laten zien en hun verhaal te delen.” Een leerling durfde haar in vertrouwen te nemen over een lastige situatie. De ander werd zelfverzekerder over schoolprestaties. Laura: “Ik ben blij hoe hij nu de stap naar de middelbare school kan maken. Hij komt daar op echt op de goede plek om nog meer uit zichzelf te halen.”

Vertrouwen geeft Laura ook in haar vrijwilligerswerk bij Villa Pinedo. Als buddy heeft ze inmiddels al 6 kinderen van 10-11 jaar geholpen door contact via een app. Met haar eigen ervaring als kind van gescheiden ouders ondersteunt ze hen in de zorgen van een echtscheiding. “Ik had het destijds ook heel fijn gevonden om met iemand te kunnen praten.”

Gemiddeld is Laura zo’n 10 uur per week bezig met vrijwilligerswerk. Naast Forte School en Villa Pinedo zet ze zich ook in voor de lokale voetbalvereniging RKSV Driel. “Ik heb nu al zin om straks weer bardiensten te draaien in de kantine.” In haar omgeving kijkt niemand op van de uren die Laura vrijwillig inzet. “Ik kom uit een echte vrijwilligersfamilie. Ik speel klarinet bij muziekvereniging Concordia. Mijn moeder vroeg me of ik geen zin had om lid te worden van de muziekcommissie om muziekstukken te selecteren. En mijn tante vroeg mij voor de jeugdcommissie van Concordia om jeugd te werven en te motiveren. Dat sluit heel mooi aan bij mijn opleiding.”, vertelt Laura enthousiast.

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook vrijwilligerswerk doen dat past bij jouw opleiding of heb je een opstapje nodig naar betaald werk? Wil je zinvol bezig zijn met en voor anderen? Neem een kijkje op Helpeninoverbetuwe.nl wat er zoal te doen is in Overbetuwe. Of informeer naar de mogelijkheden bij het team Helpen in Overbetuwe van Forte welzijn via helpeninoverbetuwe@fortewelzijn.nl.