Aandacht voor armoede bij jubileum Forte Geldzaken

Lees voor
23 oktober 2023

Aandacht voor armoede bij jubileum Forte Geldzaken

Op 12 oktober stond Forte Geldzaken stil bij het 10-jarig bestaan. Dit werd gevierd in het gebouw van St. Maluku in Elst met ongeveer 70 gasten. Na een korte terugblik door één van de coördinatoren opende wethouder René Post de middag. En hij huldigde de vrijwilligers die zich al vanaf het begin in 2013 inzetten voor inwoners vanuit Forte Geldzaken. Vervolgens was er een talkshow met in 4 rondes aandacht voor de impact van leven in armoede en schulden. Deelnemers van de Rondkomweek blikten terug op een week leven van het sociaal minimum: sociale contacten en meedoen komen dan onder druk te staan. In de ronde met de ervaringsdeskundigen maakte hun persoonlijke verhaal grote indruk op de aanwezigen. Deskundigen vroegen om meer begrip voor de gevolgen van stress. De eigen inzet en het zelfvertrouwen staan dan erg onder druk. Ook de toegankelijkheid van gemeentelijke minimaregelingen kwam aan de orde. Hierdoor laten inwoners geld op de plank liggen. De wethouder en beleidsambtenaar gaven aan hoe de gemeente werkt aan het vergroten van het gebruik van de minimaregelingen.

Er waren die middag schilderijen te koop van kunstenares Yvonne Vlind, ten bate van St. Leergeld. De middag werd afgesloten met een buffetje voor de vrijwilligers.

Forte Geldzaken blijft zich inzetten voor inwoners van Overbetuwe met thuisadministratie, formulierenhulp en financiële spreekuren. Naast een tweewekelijks spreekuur in Elst is in oktober gestart met een maandelijks inloopspreekuur in Herveld en Heteren. Op de website van Forte Welzijn vind je informatie over locatie en tijd.