Aandacht voor psychiatrie in de gemeente Berg en Dal

Lees voor
13 maart 2023

Aandacht voor psychiatrie in de gemeente Berg en Dal

Eenzaamheid, verlies, eetproblemen, depressie, pesten, autisme, trauma, angst. Dit zijn een aantal voorbeelden van psychische kwetsbaarheid. Heb je hiermee te maken? Zelf of misschien iemand uit je omgeving? Van 20 tot en met 26 maart is de ‘Week van de psychiatrie’ en vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal. Tijdens deze week is er extra aandacht voor inwoners met of zonder een psychische kwetsbaarheid. Er zijn verschillende bijeenkomsten georganiseerd voor inwoners uit de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar.

Programma

Je vindt op www.fortewelzijn.nl/psychiatrie het volledige programma. Alle inwoners uit de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar zijn welkom. De toegang is gratis en opgeven is niet nodig. Naast de ervaringsverhalen zijn er drie grote bijeenkomsten:

  • Themabijeenkomst ‘Omgaan met psychische kwetsbaarheid’. Dinsdag 21 maart van 19.30 – 21.30 in het Gemeenschapshuis de Wieken – Esdoornlaan 5 in Molenhoek

Hoe kun je zelf omgaan met je eigen psychische kwetsbaarheid en hoe doen anderen dat? Ga met twee ervaringsdeskundigen en andere inwoners van Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar in gesprek.

  • Talkshow ‘Gooi ‘t op tafel’. Donderdag 23 maart vanaf 19.00 (start 19.30) in Kulturhus Beek – Roerdompstraat 6 in Beek-Ubbergen.

Het leven met geldzorgen kan bijdragen aan psychische en lichamelijke gezondheidsklachten. Christel Arts gaat met verschillende sprekers in gesprek over geldzaken en het effect op uw gezondheid.

  • Theatervoorstelling “De DSM Machine”. Zaterdag 25 maart van 19.30 – 22.00 in MFC Maldensteijn – Kerkplein 8 in Malden
    Met toeters, bellen, muziek, lolly’s en gedegen onderzoek geven de door de wol geverfde en vrolijke kermisexploitanten van De Firma Zorgbehang richting aan het leven. Weet je even niet meer wie je bent of wat je wil? Na deze diagnostisering kun je weer dóór.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door Ixta Noa, Forte Welzijn en de gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar.