Kinderen, geld en pizza- Zakgeldproject

Lees voor

Kinderen, geld en pizza- Zakgeldproject

Forte Welzijn organiseert woensdag 21 september van 16:00 – 18:00 uur voor kinderen (6-12 jaar) en hun ouders wonend in gemeente Overbetuwe, een gezellige en leerzame middag waar kennis wordt gemaakt met het zakgeldproject. De bijeenkomst is in de Triade aan de Pr. Hendrikstraat 7 in Elst.

Programma

Van 16:00 – 18:00 uur worden er spelletjes en leuke activiteiten gedaan die gaan over geld en rond 18:00 uur wordt er afgesloten met een lekkere pizza.

Zakgeld is leergeld

Hoe eerder kinderen leren met geld om te gaan, hoe beter. Want immers; jong geleerd is oud gedaan. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan, later gezonder met geld om kunnen gaan en bijvoorbeeld minder schulden maken. In deze tijd waar elke verleiding om de hoek ligt is dat van groot belang. Daarom is het Zakgeldproject in het leven geroepen. Kinderen leren hierbij samen met hun ouders hoe ze het beste om kunnen gaan met zakgeld. Want zakgeld is leergeld.

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met de sociaal werkers van Forte:
Anne de Jong anne.de.jong@fortewelzijn.nl, 06-53 81 71 09 of Dorette van Lieshout dorette.van.lieshout@fortewelzijn.nl, 06-82 64 85 21.

Over het zakgeldproject

Op 21 september kun je kijken of je mee wilt doen met het zakgeldproject. Mocht je na deze bijeenkomst geïnteresseerd zijn, dan kun je je hiervoor aanmelden. Het zakgeldproject duurt een half jaar, dus tot maart 2023. Met maandelijkse bijeenkomsten (6-8 totaal) krijg je als ouder en kind de kans om met zakgeld te oefenen. Hierdoor leert je kind goed om te gaan met geld. Deze bijeenkomsten zijn samen met de andere deelnemende ouders, waarbij je coaching krijgt van de sociaal werkers van Forte en een ervaringsdeskundige op het gebied van geldzaken. De bijeenkomsten worden een goede mix van leerzame gesprekken en activiteiten, die we gezamenlijk vorm gaan geven.
Besluit je na 21 september mee te doen aan het zakgeldproject? Dan krijg je een halfjaar lang zakgeld voor je kind(eren) en een vaste vergoeding van 5 euro per bijeenkomst. Mocht je al na dit lezen besluiten mee te willen doen aan het zakgeldproject, dan is je aanmelding natuurlijk ook van harte welkom.

Dorette van Lieshout

coördinator Forte Thuis
Overbetuwe
06 82 64 85 21