Mantelzorg café: “Adempauze voor mantelzorgers”

Lees voor

Mantelzorg café: “Adempauze voor mantelzorgers”

 

Zorg je voor iemand en heb je even adempauze oftewel tijd voor jezelf nodig? Kom dan naar het Mantelzorgcafé van Forte Welzijn. Deze is dinsdag 19 maart van 19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Wendy van de Putte, coördinator mantelzorg van Forte, vertelt je wat er mogelijk is in de gemeente Overbetuwe. Ook ga je samen met andere mantelzorgers in gesprek. Het Mantelzorgcafé is een plek waar je andere mantelzorgers onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers kan ontmoeten. Het café vind je in Basisschool Stap voor Stap aan de Kruisakker in Elst. Je kunt je aanmelden voor dit gratis café via www.fortewelzijn.nl/mantelzorgcafe. Meer weten? Neem dan contact op met mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl, of bel met Wendy van de Putte, coördinator Mantelzorg via 06-13 41 28 23.


Respijtzorg is vervangende zorg voor mantelzorgers
Je kunt alleen goed voor een ander zorgen, als je de zorg kunt combineren met andere belangrijke dingen in je leven: werk, gezin, vrienden, studie en ontspanning. Daarvoor bestaat vervangende zorg. Ook respijtzorg genoemd.

Je kunt de zorg af en toe overdragen, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Of structureel, bijvoorbeeld elke week een dagdeel of maandelijks een weekend. Het kan kortdurend of langdurend zijn. Als je al langere tijd mantelzorger bent, heeft het de voorkeur dat je regelmatig even een adempauze neemt voor jezelf. Respijtzorg zou voor iedere mantelzorger een vast onderdeel moeten zijn tijdens de zorgperiode.’

Voor meer informatie kunt u terecht bij Wendy van de Putte, coördinator Mantelzorg via 06-13 41 28 23.

Wendy van de Putte

coördinator Mantelzorg
Overbetuwe
06-13 41 28 23