Mantelzorgcafé Goed voor een ander en jezelf zorgen. Hoe doe je dat?

  • Home
  • Activiteiten
  • Mantelzorgcafé Goed voor een ander en jezelf zorgen. Hoe doe je dat?
Lees voor

Mantelzorgcafé Goed voor een ander en jezelf zorgen. Hoe doe je dat?

Dinsdag 24 oktober is er weer een Mantelzorgcafé van 19:30– 21:30 uur in Basisschool Stap voor Stap aan de Kruisakker te Elst
Mantelzorger zijn vraagt veel. Vaak doe je het uit liefde die je voor de ander voelt. Maar wat als dat niet meer lukt? Of als het toch allemaal teveel wordt? Met wie deel je dat dan? Soms met de buurvrouw, en broer of partner. Maar het kan ook in het mantelzorgcafé. Ook luisteraars zijn van harte welkom!

Dit keer voor iedereen die meer balans wil tussen haar of zijn zorgtaken en tijd voor zichzelf
Om goed voor een ander te kunnen zorgen is het belangrijk dat je ‘goed in je vel zit’. Wanneer je draagkracht en draaglast in balans zijn. ‘Goed in je vel zitten’ draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen’

Tijdens dit mantelzorgcafé krijg je handreikingen om je veerkracht te vergroten. Daarmee kan je beter zorgen voor jezelf, zodat je de zorg voor de ander beter volhoudt. Dus hoe kan ik mijn accu weer opladen? Mijn grenzen beter bewaken? De zorg meer loslaten? Geduldig blijven als ik niet lekker in mijn vel zit? Anders omgaan met schuldgevoel? Letterlijk en figuurlijk aandacht voor ont-moeten tijdens dit café in samenwerking met  met Richard Koekoek.

Richard Koekoek
In 2013 moesten Richard Koekoek en zijn zus plotseling voor hun moeder mantelzorgen. Hij dacht veel na over de vraag waarom het plotseling ‘moeten’ zorgen voor zijn moeder hem toch zo overviel. Wordt het sommige mantelzorgers niet teveel? Komen ze nog voldoende aan hun eigen wensen en verlangens toe? Hij startte met het geven van trainingen. Dat bleek al snel erg succesvol. Mantelzorg Overbetuwe is dan ook enorm trots dat ze, Richard Koekoek (1960) 22 jaar werkzaam als senior coach en trainer, heeft kunnen strikken. Richard geeft trainingen en workshops aan mantelzorgers en zorgprofessionals die mantelzorgers ondersteunen.

Meer weten of jezelf aanmelden? Stuur een mail naar

mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl

Wendy van de Putte

coördinator Mantelzorg
Overbetuwe
06-13 41 28 23