Workshop “Hoe ademhalingsoefening en hardlopen stress en spanning kan verminderen”

  • Home
  • Activiteiten
  • Workshop “Hoe ademhalingsoefening en hardlopen stress en spanning kan verminderen”
Lees voor

Workshop “Hoe ademhalingsoefening en hardlopen stress en spanning kan verminderen”

Begeleid door Fokkeline Zuidema en Simon van Woerkom.

Ademhalingsoefeningen en hardlopen kunnen helpen om mentaal gezond te worden of blijven. Op de ‘Dag van de Mentale gezondheid’ organiseert Fysiotherapie & Sport De Kroonsteen twee workshops over dit onderwerp. We raden aan om beide workshops te volgen, maar je kan ook bij 1 workshop aansluiten.

Deel 1: Hoe ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij stress

Dinsdag 10 oktober:

Tijd: 10.00 tot 11.45

Locatie: Gezondheidscentrum De Kroonsteen 1 (Kloosterhof 1 in Malden)

Als je veel stress ervaart of last hebt van overspannenheid of burn-out, kun je verkeerd gaan ademhalen. Het doen van ademhalingsoefeningen kunnen helpen om stress te verminderen. In deze workshop krijgt je meer uitleg over hoe ademhaling werkt en kun je zelf ervaren wat een ademhalingsoefening je oplevert.

 

Deel 2: Hoe hardlopen kan helpen bij stress

Dinsdag 10 oktober:

Tijd: 12.15 tot 14.00

Locatie: Gezondheidscentrum De Kroonsteen 1 (Kloosterhof 1 in Malden)

 

Uit onderzoek komt naar voren dat hardlopen helpt om stress te verminderen. Als je minder stress ervaart, kan dat een dreigende overspannenheid of burn-out voorkomen. Ook als je niet goed bent in hardlopen of als je weinig ervaring hebt, kan je dit al gaan merken.

 

De fysiotherapeut is een zorgprofessional die samen met een patiënt therapeutisch hardlopen (runningtherapie) kan starten. In deze workshop kan je ervaren wat lichamelijke inspanning doet met je gevoel van spanning en stress.

 

Om deel te kunnen nemen, hoef je geen ervaring nodig met hardlopen of een goede conditie te hebben. Sportkleding raden we wel aan. Afhankelijk van de deelnemers en het weer, zal de activiteit buiten of binnen plaatsvinden.

Aanmelding hoeft niet, maar kan wel via  simon@ftmalden.nl