Zomercongres vrijwilligers

Lees voor

Zomercongres vrijwilligers

Een van Nederlandse succesvolste sprekers; Jaap Bressers, komt zaterdag 15 juni afreizen naar het Kulturhus in Beek. Hij spreekt tijdens het gratis Zomercongres. Dit congres is voor vrijwilligers van de gemeente Berg en Dal. Tijdens het zomercongres leer je onder andere over de gratis online ontwerptool Canva en hoor je hoe je jonge bestuurders of andere vrijwilligers kunt werven en behouden. Deze dag wordt georganiseerd door het Vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn. Kom je ook? Meld je nu dan alvast aan via www.fortewelzijn.nl/zomercongres of bel met Sanne Verburg, coördinator Vrijwilligerssteunpunt Forte 06-22 07 30 34.

Jaap Bressers (1983) staat al meer dan vijftien jaar op het podium als een van Nederlands succesvolste sprekers en timmert ook internationaal aan de weg
Jaap linkt pakkende, persoonlijke verhalen aan uitdagingen in organisaties en weet daarmee als geen ander mensen te raken en vermaken. Een unieke mix van inhoud, inspiratie en op het juiste moment ontspannen humor. Zijn rode draad is de kracht van het kleine: hoe maak je met kleine dingen het verschil voor jezelf en voor de ander? Hoe groot die kracht is, ontdekte Jaap dankzij Carlos, de Portugese broeder die hem met een klein gebaar weer de kracht gaf om door te gaan. Niet voor niets zijn Carlosmomentjes een begrip voor iedereen die Jaap wel eens heeft meegemaakt.

Ruim 7 miljoen mensen in Nederland doen vrijwilligerswerk
Alleen al aan dit cijfer kunnen we aflezen dat onze maatschappij draait op vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou de wereld er heel anders uitzien! Forte Welzijn wil met dit congres vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Programma

9.00 – 14.15 uur met aansluitend borrel. 

De koffiemomenten die plaatvinden tijdens het zomercongres:

  1. Jonge Knallers: Frisse Wind in Bestuursfuncties!              

Veel organisaties vinden het lastig om jonge(re) bestuursleden te vinden. Bij korfbalvereniging ODIO in Millingen bestaat het bestuur uit acht twintigers. Een aantal van hen komt vertellen waarom ze voor het bestuur gekozen hebben, wat ze er leuk aan vinden en welke uitdagingen ze tegenkomen. Door te luisteren naar hun ervaringen kunnen andere bestuursleden wellicht nieuwe ideeën krijgen voor het aantrekken van jonge bestuursleden.

 

  1. Klaar voor Actie: Vrijwilligers Werven met Succes

Laat je inspireren door Carien van de Blijwilliger, die ons meeneemt naar een vernieuwende aanpak voor het werven van vrijwilligers. Zit je wel op de juiste plek te zoeken? Gebruik je het juiste kanaal? En stel je wel de juiste vraag? Ontdek hoe je op een creatieve en effectieve manier vrijwilligers kunt vinden. Kom en leer van haar expertise!

 

  1. Maak Indrukwekkende Posters en Kaartjes met Canva!

Je ziet tegenwoordig overal de meest prachtige posters hangen en de leukste kaartjes vallen op je deurmat. Denk je dat die gemaakt zijn door dure professionals? Think again! Ook jij kunt dit, en nog op een heel eenvoudige manier. Pak je laptop erbij en leer hoe je met het gratis programma Canva een poster of kaartje maakt voor jouw activiteit of organisatie. Het is makkelijker dan je denkt!

 

  1. Vrijwilligers uit de Participatieregeling in Actie!          

Overal worden vrijwilligers gezocht voor allerlei taken. Heb je er weleens aan gedacht iemand uit de participatieregeling een kans te geven bij jouw organisatie? Het Groene Hart in Groesbeek vertelt ons hoe goed dit kan werken. Ze hebben zelfs al iemand vanuit de participatieregeling als vaste vrijwilliger aangenomen. Ben je benieuwd welke talenten mensen in een participatietraject kunnen toevoegen aan jouw organisatie? Kom dan naar ons koffiemoment!

 

  1. Grenzeloos Toegewijd: Verantwoordelijkheden in Vrijwilligerswerk            

Vaak vragen vrijwilligers zich af waar hun verantwoordelijkheden precies eindigen. Wat is het verschil tussen vrijwilligerswerk en betaald werk? En als er iets fout gaat, wie staat er dan achter mij? Krijg ik genoeg ondersteuning tijdens mijn vrijwilligerswerk, en door wie? Deze vragen en zorgen brengen we ter sprake tijdens ons koffiemoment. We bieden geen directe antwoorden of tips, maar verzamelen deze vragen en zorgen. Het Vrijwilligerssteunpunt bundelt deze informatie en gaat namens vrijwilligers uit gemeente Berg en Dal het gesprek aan met coördinatoren en andere betrokkenen. Samen willen we de ervaring van vrijwilligers verbeteren: hoe kunnen we het werk prettiger, leuker, en als gewenst, uitdagender maken?

 

  1. Hoe zorg je ervoor dat mensen met weinig geld mee kunnen doen?     

Steeds vaker horen we mensen om ons heen zeggen dat ze niet kunnen deelnemen aan activiteiten omdat ze te weinig geld hebben. Maar wat als er een creatieve oplossing is? Het Ruilhus uit Beek deelt met ons hoe zij een slimme manier hebben gevonden waarop elk kind thuis met speelgoed kan spelen, en hoe ouders toch een cadeautje kunnen geven tijdens verjaardagen, Sinterklaas of kerst. Wil jij ook geïnspireerd worden om op een andere manier te kijken naar hoe mensen met weinig geld toch kunnen deelnemen? Dan moet je zeker naar dit koffiemoment komen!

 

  1. Ontdek het geheim achter succesvolle lokale sponsoring        

Stichting Kindervakantiewerk Groesbeek blinkt uit in het werven van lokale sponsoring voor hun jaarlijkse activiteitenweek op verschillende manieren. En wat nog indrukwekkender is, ze weten jaar na jaar nieuwe sponsoren aan te trekken! Benieuwd naar het geheim achter een succesvolle lokale sponsorwervingsactie? Kom dan naar dit koffiemoment en ontdek het zelf!

 

  1. Wat voor betekenis ben jij voor iemand?

Tijdens deze bijeenkomst zul je ontdekken waar je een glimlach van krijgt in het werk dat je doet. En nog belangrijker, hoe je die glimlach kunt gebruiken om niet alleen jezelf, maar ook je cliënten, collega’s, leden of deelnemers blij te maken. Door deze ervaringen met elkaar te delen, ontstaat er een vermenigvuldigingseffect van werkplezier. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een groot compliment, dat je kunt koesteren in je broek- of rugzak.

 

Heb je er al zin in gekregen? Geef je dan op vóór vrijdag 31 mei via deze link:

Wacht niet en geef je voor 31 mei op voor dit geweldige evenement!

Aanmelden Zomercongres

Sanne Verburg

Opbouwwerker en coördinator Vrijwilligerssteunpunt & Jonge mantelzorgers
Berg en Dal
Groesbeek, Horst en Heilig Landstichting
06-22 07 30 34