Forte Welzijn en het coronavirus

Anderhalve meter verdwijnt, we zijn weer open!

De belangrijkste regel wat onlangs is gewijzigd is dat de anderhalve meter vanaf 25 september niet meer geldt. Op rijksoverheid.nl staan alle nieuwe regels.

 

Wijkcentra weer open

In de wijkcentra en andere locaties waar wij werken gaat de 1,5 meter er ook af, vanaf 25 september. Ook registratie is niet meer nodig. En je hebt geen QR-code nodig. Alleen als er echt sprake is van horeca in de wijkcentra of jongerencentra moet je, net als bij andere horeca je coronapas laten zien. Dit kan alleen in de app of met een geprinte QR-code.

Als je twijfelt of er bij de locatie die jij wil bezoeken een toegangsbewijs nodig is, neem dan gerust contact op met de contactpersoon van die locatie.

 

We zijn open 

Je hoeft dus niet te reserveren bij jongerencentra. Ook voor andere ontmoetingsactiviteiten is alles weer mogelijk.  

Deze regels gelden eigenlijk altijd: ben je ziek of heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen! Was vaak je handen. En geef elkaar de ruimte: wil iemand toch 1,5 meter afstand houden of een mondkapje dragen? Respecteer dat. 

 

Eerste hulp bij coronapas 

Er zijn natuurlijk best veel mensen die geen QR-code kunnen aanmaken. Printen kun je zelf op coronacheck.nl/print. Als je geen DigID hebt kun je ook bellen. Mensen krijgen de QR-code dan thuis gestuurd. Het nummer omdat aan te vragen is: 0800-1421. Je moet wel je BSN-nummer bij de hand hebben en je postcode. Als het je niet lukt helpen we je graag. Je kunt ook terecht bij jouw bibliotheek. 

 
Ons kantoor 

De kantoren in Elst (De Wieken) en in Groesbeek (De Körf) zijn nog steeds alleen op afspraak te bezoeken. Naast afspreken op locatie is er ook altijd nog de mogelijkheid om te beeldbellen. 

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via 085-040 60 66 of via e-mail met je vaste contactpersoon binnen Forte of info@fortewelzijn.nl. 

 

Algemene aandachtspunten 

Wil je meer informatie? Het RIVM heeft de meest actuele informatie op hun website staan. Ga daarvoor naar https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

 

We houden ons nog steeds aan de basisregels: 

  • Was vaak en goed je handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.