AutoMaatje Berg en Dal van start

Lees voor
4 april 2023

AutoMaatje Berg en Dal van start

Op 17 april start de vrijwillige vervoersdienst ANWB AutoMaatje in de gemeente Berg en Dal. Maandag 3 april vervoerde wethouder Irma van de Scheur de eerste deelnemer, Annemie Jacobs, naar Voorzieningenhart Op de Heuvel in Groesbeek. Annemie Jacobs: “Zoveel mensen willen achter de gordijnen weg komen. Ik vind het goed dat AutoMaatje er nu is om deze mensen te helpen.” Wethouder Irma van de Scheur vult aan “Het is fijn om elkaar te helpen en het is nog gezellig ook!”

Over AutoMaatje
Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Ook in de gemeente Berg en Dal zijn er mindervalide en oudere inwoners die niet voor hun eigen vervoer kunnen zorgen. Niet iedereen kan een bushalte op een gemakkelijke manier bereiken. Of heeft familie of vrienden in de buurt die kunnen rijden. Dan is het fijn als een vrijwilliger je tegen een kleine vergoeding van je huis naar je afspraak brengt. En je hebt gelijk een gezellig maatje voor onderweg! Bijvoorbeeld naar de huisarts, de supermarkt of de sportvereniging.

Meer informatie over Forte en AutoMaatje Berg en Dal is te vinden op www.fortewelzijn.nl/automaatje.

Je zoekt vervoer
Vanaf 17 april kun je elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur bellen met het servicepunt van ANWB AutoMaatje Berg en Dal via 024-303 03 70. Je kunt daar terecht met je vervoersvraag. De medewerkers gaan op zoek naar een vrijwillige chauffeur om je op het gewenste tijdstip naar je bestemming te brengen. Als dat lukt kun je tegen een kleine vergoeding worden vervoerd. Om het de medewerkers makkelijker te maken een chauffeur voor je te vinden, is het belangrijk dat je minimaal twee dagen van te voren belt.

Vrijwillige chauffeurs gezocht
Doe je graag iets voor een ander en heb je de beschikking over een eigen auto? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer minder mobiele plaatsgenoten met je eigen auto. Het is dankbaar en gezellig werk en je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je wilt rijden.

Vrijwilliger servicepunt gezocht
Ben jij goed in plannen en word je blij als je anderen kunt helpen? Voor het servicepunt van AutoMaatje Berg en Dal is Forte Welzijn op zoek naar vrijwilligers die de aangevraagde ritjes plannen.

Aanmelden of meer weten
Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor ANWB AutoMaatje gemeente Berg en Dal of wil je hier meer over weten? Stuur een berichtje naar automaatje@fortewelzijn.nl of bel naar 024-303 03 70.

Vrijwillige vervoersdiensten in alle dorpen
In een aantal dorpen zijn er al vrijwillige vervoersdiensten actief. Zo heb je in Millingen, Leuth en Kekerdom het busje van de SWOM. In Ooij, Persingen en Erlecom is er de Klussendienst en in het dorp Berg en Dal rijdt er natuurlijk de ToekToek! In Beek, Groesbeek, De Horst, Breedeweg en Heilig Landstichting is dit vervoer nu ook geregeld.