Gezinsondersteuning 0-12 jaar

Lees voor

Gezinsondersteuning 0-12 jaar

Als gezin kun je in een situatie terecht komen waarin het niet zo goed loopt. Dat kan zijn door ziekte, moeilijkheden met je kinderen, weinig contacten, geldgebrek of bijvoorbeeld spanningen in je relatie. Meestal lukt het om het zelf op te lossen. Maar soms is het fijn als iemand met je meedenkt, tijd en aandacht voor je heeft. Een luisterend oor of iemand die je tijdelijk een handje kan helpen. De vrijwilliger van Forte Thuis kan voor jou een steuntje in de rug zijn. Forte Thuis ondersteunt gezinnen met kinderen van 0-12 jaar. Als ouder geef je zelf aan waar jij behoefte aan hebt. Mocht het niet passen binnen Forte Thuis, dan gaan we samen op zoek naar wat wel past en/of verwijzen we door. Onze geschoolde vrijwilligers putten ook uit eigen ervaring in het opvoeden, de meeste zijn zelf vader/moeder. Zij gaan meestal wekelijks naar gezinnen toe om ouders te helpen bij waar zij ondersteuning nodig hebben. Dit is vooraf besproken en wordt onderling goed afgestemd. Het is ondersteuning op maat. Zij drinken een bakje koffie, bieden een luisterend oor en/of praktische hulp en spelen met de kinderen. De ondersteuning is voor circa 1 jaar.

Aanmelden

Heb je behoefte aan ondersteuning? Neem contact op met de coördinator van Forte Thuis. Tijdens een intakegesprek wordt gekeken wat we voor jouw gezin kunnen betekenen.

Zelf helpen?

Wil je graag gezinnen helpen? Als vrijwilliger krijg je scholing, begeleiding én verbinding met andere vrijwilligers die op dezelfde manier gezinnen willen helpen. Neem gerust eens contact op met onze coördinator van Forte Thuis.

Louise Mensink

Coördinator Forte Thuis en Spel aan Huis
Berg en Dal
06-45 11 48 38