Mantelzorg Berg en Dal

Lees voor

Mantelzorg Berg en Dal

Zorg je voor een ander? Een balans vinden tussen de zorg voor een ander en je eigen leven is niet altijd zo eenvoudig. Zeker niet als je daarnaast nog een baan hebt. Loop je tegen vragen of problemen aan waar jezelf niet uitkomt? Vind je het lastig om een weg te vinden door alle regels en mogelijkheden? Mantelzorg Berg en Dal staat voor je klaar.

Mantelzorg Berg en Dal bestaat uit een actieve club vrijwilligers met veel kennis en ervaring op dit gebied. Forte Welzijn ondersteunt deze vrijwilligers.

Ben jij jong en zorg je voor iemand?

Het kan je zomaar overkomen: iemand uit het gezin wordt ziek of heeft een aandoening. Dan moet vaak het kind bijspringen. Jonge mantelzorger (tot en met 25 jaar) zijn betekent dat je zorgt voor of zorgen hebt over iemand in je omgeving. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over je moeder die vaak somber is, op je gehandicapte broertje moet passen of de boodschappen doet voor je opa met dementie en hem helpt in het huishouden. In deze situaties is het zo dat een kind opgroeit met iemand die zorg nodig heeft.

Hanneke Klievink

coördinator Mantelzorg Berg en Dal & Maatjes
Berg en Dal
gemeente Berg en Dal
06 13 19 85 59

Sanne Verburg

Opbouwwerker en coördinator Vrijwilligerssteunpunt & Jonge mantelzorgers
Berg en Dal
Groesbeek, Horst en Heilig Landstichting
06-22 07 30 34