Welzijn op Recept

Lees voor

Welzijn op Recept

Soms gebeurt er iets in je leven wat gevolgen heeft voor je gezondheid. Door bijvoorbeeld een scheiding, omdat je kind of partner ziek is of omdat je je alleen voelt. Het kan ook gaan om veranderingen met impact zoals het met pensioen gaan of een verhuizing naar een nieuwe buurt. In al deze situaties reageert je lichaam anders. Je kan dit niet altijd inschatten of voorkomen, waardoor je bijvoorbeeld lichamelijke of psychische klachten krijgt. Normaal zou je misschien naar de huisarts gaan, maar achter deze klachten ligt op dat moment geen medische oorzaak. Vaak helpt het door iets te gaan doen wat je gelukkig maakt en waar je energie van krijgt. Hierbij kan een welzijnscoach je ondersteunen.

Zo werkt het

Vraag aan je huisarts of praktijkondersteuner om Welzijn op Recept. Onze welzijnscoach neemt contact met je op om samen te bekijken wat je leuk vindt en waar je interesse ligt. Dit kan eventueel door mee te doen aan activiteiten in de wijk; zoals wandelen, sporten, muziek maken of iets creatiefs. Maar dit kan ook zijn door vrijwilligerswerk te gaan doen. De welzijnscoach heeft de tijd en ruimte om meerdere gesprekken te voeren en heeft ook de mogelijkheid om enkele malen mee te gaan naar een activiteit of vrijwilligerswerk. Door onder begeleiding van een welzijnscoach mee te doen aan passende activiteiten, krijg je weer nieuwe energie.

Heb je interesse? Wacht niet en vraag om Welzijn op Recept! Deelname is uiteraard alleen met jouw instemming.

Wil je meer informatie? Bel naar 085 040 60 66 of stuur een mail naar onze welzijnscoach.

“Een recept voor Welzijn”

Benieuwd of Welzijn op Recept ook iets voor jou is? Informeer bij jouw huisarts, praktijkondersteuner of fysiotherapeut.

Floor Mulders

Opbouwwerker, coördinator Maatjes en Welzijnscoach Welzijn op Recept
Berg en Dal
Groesbeek en Horst (opbouwwerk) en geheel gemeente Berg en Dal voor Maatjes en Welzijn op Recept
06-57 86 18 73