Ik wil maatje worden

Lees voor

Ik wil maatje worden

Heb je een paar uurtjes in de week tijd en wil je graag iets voor een ander betekenen? Hulp bieden in jouw buurt? Misschien is iemand zijn maatje zijn dan iets voor jou! Als maatje maak je iemand anders (en je eigen) leven leuker.

Wat is een Forte maatje?

Een maatje is iemand die er is als gezelschap, om samen iets te doen of bijvoorbeeld als iemand tijdelijk hulp nodig heeft.

Waarbij kun je helpen?

Bij Forte zijn verschillende soorten maatjes.  Zo kun je als maatje bij iemand langsgaan om te kletsen en koffie te drinken, of samen wandelen en erop uitgaan. Er zijn ook maatjes die helpen, advies geven of meegaan naar activiteiten. Plezier en persoonlijk contact staan voorop.

Waarom maatje worden?

Klein momentje, groot geluk! Is niet voor niets ons motto. Dat is wat je namelijk brengt als maatje. Door een ander een moment van je tijd en aandacht te geven, maak je een wereld van verschil. Als maatje heb je bijvoorbeeld 1x per week of per 2 weken contact en sta je klaar voor iemand die wat extra aandacht, hulp of begeleiding nodig heeft. Het is belangrijk dat je samen een klik hebt. Wat jullie gaan doen bepaal je samen. Hoelang je maatje bent, verschilt per persoon. Dit kan voor een korte tijd zijn, maar er ontstaan ook langdurige vriendschappen.

Wil jij er zijn voor een ander? Meld je aan, want iedereen verdient een maatje.

En heb je een speciaal talent dat je kunt inzetten? Ook daar zijn wij ook nieuwsgierig naar. Laat dit bij de aanmelding weten.

Meer informatie en aanmelden

Lijkt jou dit iets? Of wil je meer weten? Neem gerust contact op met onze medewerker maatjes, of met een van onze opbouwwerkers. Wil je jezelf direct aanmelden. Vul dan onderstaand formulier in.

Aanmeldformulier maatje worden gemeente Berg en Dal

Floor Mulders

Opbouwwerker, coördinator Maatjes en Welzijnscoach Welzijn op Recept
Berg en Dal
Groesbeek en Horst (opbouwwerk) en geheel gemeente Berg en Dal voor Maatjes en Welzijn op Recept
06-57 86 18 73

Hanneke Klievink

coördinator Mantelzorg Berg en Dal & Maatjes
Berg en Dal
gemeente Berg en Dal
06 13 19 85 59