Binnen zonder kloppen: Nieuwe ontmoetingsactiviteit voor (ex)mantelzorgers

Lees voor
18 januari 2022

Binnen zonder kloppen: Nieuwe ontmoetingsactiviteit voor (ex)mantelzorgers

Op dinsdag 25 januari staan Marian, gastvrouw en gesprekspartner, en Saskia Henze, mantelzorgcoördinator van Forte Welzijn, van 10:30 tot 12:00 uur met koffie, thee en koek voor je klaar in Triade, Prins Hendrikstraat 5a in Elst. Deze ochtend is er een ontspannende ochtend voor (ex)mantelzorgers uit gemeente Overbetuwe: Binnen zonder kloppen.

Mantelzorger zijn vraagt veel. Vaak doe je dit vanuit de liefde die je voor de ander voelt. Maar wat als dat niet meer lukt? Of als het toch allemaal teveel wordt? Met wie deel je dat dan?

Als (ex)mantelzorger ben je vooral gericht op degene voor wie je zorgt. Weet je nog wie je bent? Welke hobby’s je ook al weer leuk vond? Wat doe je dan met alle vrije tijd en het verdriet? En hoe pak je de draad weer op als je ineens alleen woont?

Saskia Henze: “Veel mantelzorgers geven aan dat contact met andere mantelzorgers hen helpt. Herkenning en erkenning kan vaak al veel lucht geven. Door elkaar tips te geven, leer je van elkaar. En echt, je bent niet de enige. We hopen door te groeien naar een zelfstandige deelgenotengroep, maar de starten doen we de eerste periode samen.”

Vanwege coronabeperkingen vragen we je om je wel even te melden via mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl.