Buurtklus verovert harten van Groesbekers

Lees voor
16 april 2021

Buurtklus verovert harten van Groesbekers

Inwoners uit Groesbeek die een klus in of rondom het huis hebben maar niemand hebben die ze hierbij kan helpen of er geen geld voor hebben, kunnen bij de vrijwilligers van de Buurtklus terecht. De vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij het ophangen van een lampje, klussen in de tuin of andere klusjes.

Op dit moment zijn er zes vrijwilligers die zich inzetten voor de Buurtklus, namelijk: Marcel Peters (Marcel Sport), Teun van Grinsven, John Rensen, Aaltjen Grotenhuis, Marcel Peters (Marcel Klus) en Hans Peters.

De Buurtklus bestaat inmiddels ruim tien jaar en is een buurtbewonersinitiatief gericht op dorpen binnen Berg en Dal. Dit initiatief wordt gecoördineerd door Forte Welzijn & Sociaal Team Groesbeek Zuid.

 

Vorig jaar hebben 35 mensen gebruik gemaakt van de Buurtklus. Gebruikers van de Buurtklus zijn gebeld naar hun ervaringen. Inwoners die hulp hebben gehad zijn erg tevreden en geven aan dat ze niet verwachtten dat ze zo snel geholpen zouden worden. Negentig procent geeft aan dat ze binnen vijf dagen geholpen werden. Naast de snelheid wordt de service gewaardeerd. Omdat inwoners worden geholpen door vrijwilligers zijn ze extra dankbaar dat het allemaal zo vlot en makkelijk gaat.

 

Soms vergeten we wat voor ons iets kleins is, een kleine klus bijvoorbeeld, zo’n grote impact kan hebben op andere mensen. De inwoners uit Groesbeek geven aan dat ze het een mooi initiatief vinden van de vrijwilligers en Forte.

 

Ook vrijwilliger bij de Buurtklus worden of een helpend handje nodig? Stuur dan een e-mail naar lisanne.bron@fortewelzijn.nl of bel/app naar 06 83 54 40 53.