COPD-café in Groesbeek

Lees voor
27 juni 2019

COPD-café in Groesbeek

Het COPD-café is voor mensen met COPD die er graag een keer uit gaan. Voor mensen met COPD kunnen gewone zaken in het dagelijkse leven veel energie vragen. Meedoen aan activiteiten, een keer erop uit gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend en soms zelfs bijna onmogelijk. Heb je COPD en wil je er graag een keer uit? Kom ook naar het COPD-café! Je bent welkom op maandag 17 juni 2019! Heb je problemen met vervoer? Bel of mail dan naar Forte Welzijn: 085 – 040 60 66 of info@fortewelzijn.nl. Dan word je gehaald en weer thuis gebracht.

Behalve dat het gezellig is, kan het ook fijn zijn om eens met lotgenoten te praten en te horen hoe zij omgaan met de lastige dingen in het leven of waar ze plezier aan beleven. Ook willen we antwoord geven op vragen die er zijn. Tijdens het COPD-café van mei jl. heeft een fysiotherapeut onder meer verteld over regelingen en ook over hoe de oefeningen, die je krijgt, spieren kunnen versterken waardoor je minder last hebt. Ook hebben de bezoekers ervaringen met elkaar uitgewisseld over hoe gezonde mensen de ziekte soms niet serieus nemen omdat je niets aan de buitenkant kunt zien. Het was een geslaagd café!
Deze maand zal de ergotherapeut komen vertellen hoe ergotherapie kan helpen bij COPD. Dit ook op verzoek van de bezoekers.

 

Het COPD-café is maandelijks op een maandag van 15.00 uur tot 17.00 uur in de Mallemolen aan de Kloosterstraat 11 in Groesbeek. Deze maand dus op 17 juni. Het volgende café zal in september zijn. Het café is georganiseerd samen met de ZZG, de fysiotherapeuten en de beweegcoach. Zij zijn zoveel mogelijk aanwezig en kunnen bijvoorbeeld vragen beantwoorden.