Cursus Mantelzorgers en dementie

Lees voor
10 juli 2023

Cursus Mantelzorgers en dementie

Woon je in de gemeente Overbetuwe en zorg je voor iemand met dementie? Wil je weten hoe je hier mee om kan gaan en antwoord op je vragen? Volg dan de 3-daagse cursus ‘Mantelzorgers en dementie’. Deze cursus is voor mantelzorgers die in hun zorg te maken hebben met dementie. Ongeacht of het gaat om Alzheimer of een andere vorm van dementie. De cursus kost in totaal € 15,-. Aanmelden voor de cursus kan via de coördinator Mantelzorg van Forte Welzijn Saskia Henze, mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl of 06-46 37 50 70.

De cursus vindt plaats op de volgende data en locatie
Maandag 25 september, 2 oktober en 9 oktober, van 19.00 tot 20.30 uur in De Wieken Prinses Irenestraat 49 6661EA te Elst.

Wat leer je tijdens de cursus?

  • Hoe ga ik om met dementie?
  • Hoe kan ik tijd voor mezelf nemen?
  • Welke verschillende vormen van dementie zijn er?
  • Waar kan ik terecht voor hulp?

De cursus wordt gegeven door Miriam Teunissen van Manen, van de organisatie ‘Anders is ook goed’, en Saskia Henze, Coördinator Mantelzorg van Forte Welzijn. Beiden hebben ruime ervaring op het gebied van dementie en mantelzorgondersteuning.

“Mantelzorgers zorgen dag in dag uit voor hun naasten met dementie en staan voor verschillende uitdagingen”, aldus Saskia Henze, coördinator Mantelzorg bij Forte. “Met deze cursus willen we hen ondersteuning bieden en handvatten geven om beter om te gaan met dementie. We nodigen alle mantelzorgers die met dementie te maken hebben of er meer over willen weten van harte uit om deel te nemen.”

Thema Mantelzorgcafé oktober ‘Zorgen voor jou’
Dinsdag 24 oktober is er van 19.30 tot 21.30 uur weer een mantelzorgcafé in basisschool Stap voor Stap aan Kruisakkers 3 in Elst. Dit keer is het thema ‘Zorgen voor jou’. Richard Koekoek, een voormalige mantelzorger, zal met de deelnemers op zoek gaan naar een balans tussen zorgen voor zichzelf en voor anderen. Dit evenement kan een waardevol vervolg zijn op de cursus ‘Mantelzorgers en dementie’.