De Groenste Straat van Gelderland

Lees voor
15 mei 2023

De Groenste Straat van Gelderland

Begin mei werden aan de Rozenkamp in Elst een aantal voortuinen vergroend. Stenen eruit, planten erin, met behulp van het tv-programma ‘De Groenste straat’.

Bewoner uit de straat, Will, kwam op het idee omdat hij wel graag groen ziet, maar het hem helaas niet lukt om helemaal zelf te onderhouden. In contact met de buren bleek dat meerdere met ditzelfde dilemma zaten. Het tv-programma was een mooie aanjager om met de hele straat in een dag een mooi resultaat op te leveren. De uitzending is zondag 11 juni vanaf 17:20 uur te zien op Omroep Gelderland.

Maar hoe liggen de nieuwe tuintjes er over een halfjaar bij?

Gelukkig bleken er in de buurt mensen te wonen die naast hun eigen tuin, ook geregeld mee wilden helpen de gepimpte tuintjes mee te onderhouden. Met een groepje enthousiastelingen is het onkruid wieden zo gepiept. En die glijbaan voor de peuter kan ook makkelijk gerealiseerd worden als alle omwonenden het erover eens zijn.

Wat nou als je graag een groene voortuin hebt, maar het niet lukt dit te onderhouden door omstandigheden?

Of je woont met je peuter vlakbij een speeltuin waar geen toestellen zijn voor de allerkleinsten. Bovenstaande vragen hebben een ding gemeen: jij bent niet de enige. Er zijn meer mensen met dezelfde wensen. De opbouwwerkers van Forte Welzijn helpen inwoners uit de gemeente Overbetuwe bij het oplossen van gemeenschappelijke vragen.

Ondersteuning
Heb jij nou een wens voor jouw straat of buurt, waarvan jij denkt dat meerdere inwoners hiervan kunnen meegenieten, maar weet je net niet hoe dit in je eentje op te starten? De opbouwwerkers van Forte Welzijn zijn er om jou te ondersteunen hierin.

Neem gerust contact op met het opbouwwerk van Forte via 085 040 60 66.