Dieren Exotum helpen jonge mantelzorgers ontspannen

Lees voor
30 november 2021

Dieren Exotum helpen jonge mantelzorgers ontspannen

Even weg van de zorg voor een ander. Je hoofd leegmaken. Ontspannen. Woensdag 15 december kunnen jonge mantelzorgers uit gemeente Overbetuwe van 4 tot en met 12 jaar van 15:00 – 17:00 uur dieren ontmoeten in het nieuwe jongerencentrum in Driel. Het jongerencentrum is in Zalencentrum de Oldenburg, Hofplein 1. Geef je nu op via mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl of stuur app naar Saskia Henze coördinator Mantelzorg Overbetuwe 06 46 37 50 70.

 

Eva van Exotum: “Ik merk dat dieren vaak een helende uitwerking hebben op kinderen. Dieren zijn voorspelbaar, luisteren en zullen nooit oordelen. Dat maakt deze activiteit tot een bijzondere ontmoeting tussen jonge mantelzorgers onderling, maar ook als mens in de een-op-een relatie met het dier!” Deze activiteit wordt georganiseerd door Exotum en Forte Welzijn. “Contact met mensen die hetzelfde meemaken en even iets anders kunnen doen dan zorgen voor een ander is belangrijk”, aldus Saskia Henze.

Ben jij jong en zorg je voor iemand?
Het kan je zomaar overkomen: iemand uit het gezin wordt ziek of heeft een aandoening. Dan moet vaak het kind bijspringen. Jonge mantelzorger zijn betekent dat je zorgt voor of zorgen hebt over iemand in je omgeving. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over je moeder die vaak somber is, op je gehandicapte broertje moet passen of de boodschappen doet voor je opa met dementie en hem helpt in het huishouden. In deze situaties is het zo dat een kind opgroeit met iemand die zorg nodig heeft.

Saskia Henze: “Zorg je voor of maak je je zorgen over iemand uit jouw gezin of familie of heb je een broertje of zusje waar je ouders meer zorgen over hebben. Bijvoorbeeld omdat je broertje/zusje een beperking of een chronische ziekte heeft. Dan ben je jonge mantelzorger.”