Ezra, Luuk en Paulina zoeken mentor

Lees voor
23 oktober 2023

Ezra, Luuk en Paulina zoeken mentor

Ezra, Luuk en Paulina (dit zijn fictieve namen) kunnen wel een maatje gebruiken. Iemand die ze helpt bij de schoolse bezigheden. Een persoon die tijd heeft om te praten over school en andere zaken, te helpen met plannen en structureren van huiswerk, met vrienden maken of met de voorbereiding van toetsen. Maar ook om samen een balletje te trappen, een kopje thee te drinken. Als vrijwillige mentor krijg je begeleiding vanuit de coördinator van Forte School. Ook zijn er regelmatig bijeenkomsten met alle mentoren samen. Waar je ervaring kan uitwisselen met elkaar. Ben jij de persoon die het verschil wil maken in het leven van een kwetsbare leerling? Geef je dan nu op bij Liselotte de Bruijn, coördinator Forte School liselotte.de.bruijn@fortewelzijn.nl of 06-51 24 41 46. Forte School is een dienst van Forte Welzijn.

Ezra zit in groep 6 en vindt het lastig om zijn topografietoets te oefenen

Ook heeft hij moeite met maken werkstukken. De juf heeft wel aangegeven waar hij mee moet beginnen, maar toch lukt het hem niet om te starten. Hij kan ook niet zo makkelijk stil zitten, want Ezra heeft ADHD. Hij gaat liever naar buiten om te voetballen op het veldje. Moeder zegt dan wel dat hij weer naar binnen moet komen om te leren, maar daar heeft Ezra geen zin in.

Luuk zit in groep 8 en gaat volgend jaar naar het Voortgezet Onderwijs

Een hele stap. Nieuwe dingen vindt hij een beetje spannend. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, nieuwe docenten. Het is een hele gebeurtenis. Thuis heeft Luuk een lieve vader en moeder die een eigen bedrijf hebben. Luuk helpen bij zijn schoolwerk of bij de voorbereiding op volgend jaar schiet er nog wel eens bij in door de drukte.

Paulina zit pas in groep 4 en is een vrolijk meisje

Ze heeft leuke vriendinnetjes en doet goed mee in de les. Paulina is in Nederland geboren, maar haar papa en mama niet. Thuis wordt er amper Nederlands gesproken en dat is jammer want Paulina moet steeds meer zelfstandig kunnen lezen in de les om de opdrachtjes te kunnen maken.

Forte School biedt kwetsbare kinderen op de basisschool en jongeren in het Voortgezet Onderwijs ondersteuning

Vrijwillige mentoren komen wekelijks bij de leerling thuis en geven ondersteuning op maat.