Financieel spreekuur

Lees voor
11 januari 2024

Financieel spreekuur

Heb je vragen over uitkomen met je inkomen? Wil je meer overzicht over je geldzaken? Wil je weten op welke gemeentelijke voorzieningen je recht hebt? Of heb je vragen over toeslagen van de Belastingdienst, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget? Kom dan langs bij het financieel spreekuur van Forte Geldzaken in Heteren, Herveld of Elst.

Donderdag 25 januari van 13.00 – 14.00 uur Financieel spreekuur Heteren
Dit is in de Huiskamer (Bibliotheek) aan de Kwadrant 2. 

Maandag 29 januari van 11.00 – 12.00 uur Financieel spreekuur Elst
Het spreekuur is in De Wieken aan de Prinses Irenestraat 49.

Donderdag 8 februari van 11.30 – 12.30 uur Financieel spreekuur Herveld
Dit is in het kantoor van het Sociaal Team aan de Hoofdstraat 128E.

Komen deze dagen je niet uit?
Kijk eens op www.fortewelzijn.nl in de agenda van Forte voor overige data. Of neem contact op via fortegeldzaken@fortewelzijn.nl of 085 040 60 66.

Inwoners uit de gemeente Overbetuwe kunnen bij het spreekuur terecht met vragen en brieven die te maken hebben met geld.

Brieven van de overheid en instanties zijn voor veel mensen lastig te begrijpen. Het spreekuur helpt je om op de juiste manier te reageren op deze brieven. Bijvoorbeeld brieven van de Belastingdienst over de toeslagen, formulieren voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen of BSR. Ook kun je tijdens dit spreekuur terecht voor hulp bij  het aanvragen van voorzieningen, zoals de Meedoenregeling of ondersteuning door de Voedselbank. Verder kun je tips krijgen hoe je beter rond kan komen, hoe je het overzicht houdt op  je financiën en wat je kunt doen bij schulden. Je wordt geholpen door getrainde vrijwilligers van Forte Geldzaken. De vrijwilligers worden ondersteund door een coördinator van Forte Geldzaken. Forte Geldzaken is een dienst van Forte Welzijn.

Forte maakt deel uit van Sociaal Team Overbetuwe.