Forte Thuis Overbetuwe stoomt nieuwe vrijwilligers klaar

Lees voor
12 april 2021

Forte Thuis Overbetuwe stoomt nieuwe vrijwilligers klaar

Sinds kort ondersteunt Forte Thuis vrijwilligers die gastgezin willen zijn. Gastgezinnen zijn er om kinderen op te vangen van andere gezinnen die even op adem moeten komen of waar het even niet lekker loopt. Op deze manier krijgen kinderen aandacht en gezelligheid die ze thuis missen.

Forte heeft zeven nieuwe gastgezinnen klaargestoomd om aan de slag te gaan. Ze hebben tijdens een online introductiecursus geleerd over het werken als vrijwilliger bij Forte Thuis, waar ze tegen aan kunnen lopen als vrijwilliger, wat voor gezinnen ze tegen kunnen komen en wat kinderen nodig hebben.

Forte Thuis helpt gezinnen met kinderen in de leeftijd van nul tot en met twaalf jaar in de gemeente Overbetuwe. Forte biedt gezinsondersteuning bij gezinnen waarbij het opvoeden en het runnen van een gezin om verschillende redenen niet vanzelf gaat. De vrijwilligers van Forte gaan meestal wekelijks naar gezinnen toe. Zij drinken een bakje koffie, spelen met kinderen en bieden een luisterend oor. Je kunt de vrijwilligers eigenlijk het beste zien als een behulpzame, betrokken buurvrouw met opvoedervaring.

Gastgezinnen vangen een kind op waarvan de ouders wat lucht en rust kunnen gebruiken, en/of waarbij het kind zelf rust, aandacht en gezelligheid kan gebruiken. Dit kan op verschillende momenten: bijvoorbeeld een dagdeel in de week of in de maand, in het weekend of juist doordeweeks.

 

Wil je ook vrijwilliger worden of heb je een vraag voor ondersteuning bij je gezin?
Bel dan met Dorette van Lieshout, telefoonnummer 06-82 64 85 21.