Forte Welzijn krijgt kwaliteitslabel

Lees voor
23 februari 2024

Forte Welzijn krijgt kwaliteitslabel

Woensdag 21 februari heeft Lex Staal, directeur-bestuurder van Sociaal Werk Nederland, het certificaat van het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk uitgereikt aan Forte Welzijn. Met het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk laat je als sociaalwerkorganisatie zien dat je staat voor kwaliteit en continu werkt aan de verbetering van de dienstverlening: aan opdrachtgevers, samenwerkingspartners en bewoners.

“Jullie hebben met Samenso een organisatie neergezet die op regionaal gebied kan meepraten. Ook al brengt dat soms uitdagingen met zich mee om drie culturen samen te brengen. Het is knap hoe jullie dat doen. Aan de achterkant zorgen jullie voor kwaliteit en doorontwikkeling. Aan voorkant staat nog steeds de organisatie met de lokale kleur centraal,” aldus Lex Staal, directeur bestuurder van Sociaal Werk Nederland.

Anne-Marie ten Kate manager Forte: “Vakmanschap Forte Welzijn is onwijs goed op orde! Dit kregen we terug te horen van de auditoren. Een mooier compliment kan je niet krijgen want kwaliteit is geen eendagsvlieg. Voor de derde keer op rij heeft Forte het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk gekregen. Iets waar we allemaal hard voor hebben gewerkt en ook erg trots op zijn.” Het label is geldig voor alle diensten en activiteiten die Forte uitvoert in de  gemeente Berg en Dal en Overbetuwe.

Getoetst

Elke twee jaar wordt Forte getoetst op het vakmanschap van de medewerkers, de impact van hun dienstverlening voor de inwoner en het faciliteren van goed werkgeverschap.

Steeds weer verbetert Forte de kwaliteit van hun inzet voor de inwoner. Hier stellen ze zichzelf de vraag: doen we het juiste en waar kan dit nog beter? Zo is kwaliteit een doorlopend proces in de organisatie.

Dat wordt gezien en gewaardeerd met dit kwaliteitslabel Sterk Sociaal werk!