Help jij Nieuwe Nederlanders op weg in Overbetuwe?

Lees voor
3 maart 2021

Help jij Nieuwe Nederlanders op weg in Overbetuwe?

Helaas kan niet iedere Nieuwe Nederlander makkelijk deelnemen aan de Nederlandse maatschappij. Daarom wil Forte Welzijn Nieuwe Nederlanders in Overbetuwe ondersteunen hierbij.

Forte Welzijn biedt Nieuwe Nederlanders een half jaar de kans om stappen te zetten. Zo help je ze langzaam op weg om bijvoorbeeld naar buiten te gaan, mee te doen aan een activiteit of vrijwilligerswerk te doen. Iedereen heeft ander soort hulp nodig. Het is fijn als er iemand de Nieuwe Nederlander helpt.

Hiervoor is Forte Welzijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers: Participatie maatjes.

Als vrijwilliger Participatie maatjes begeleid je 1 à 2 uur in de week de Nieuwe Nederlander. Dit doe je minimaal 6 maanden. Je hebt veel geduld en bespreekt met jouw maatje wat er goed gaat en wat lastig is. Het is voor jou geen probleem om mee te gaan naar een activiteit.

Je hoeft het niet alleen te doen. Een medewerker van Forte Welzijn zal jou begeleiden, hij of zij is jouw vaste aanspreekpunt. Je hebt regelmatig contact om aan te geven hoe het gaat.

Als vrijwilliger van Forte Welzijn krijg je jaarlijks een training. Daarbij komen alle vrijwilligers 3 tot 4 keer per jaar samen om ervaringen te delen. Tot slot krijg je aan het einde van het jaar een bedankje.

Wil je meer weten of lijkt deze vrijwillige baan iets voor jou? Stuur dan een e-mail naar lisanne.bron@fortewelzijn.nl of bel/app naar 06 – 83 54 40 53.