Help Oekraïne

Lees voor
10 maart 2022

Help Oekraïne

De beelden van de Russische invasie in Oekraïne zijn schokkend: onschuldige burgers komen om het leven, raken gewond, of verliezen huis en haard door het geweld van het Russische leger. Veel Oekraïners ontvluchten hun land en reizen onder meer naar West-Europa, om hier een veilig onderdak te vinden. Ook in Nederland verwachten we de komende dagen en weken vele duizenden, dan wel tienduizenden Oekraïense vluchtelingen. Overal in Nederland vinden op dit moment de voorbereidingen plaats om hen op te vangen. Ook gemeente Overbetuwe helpt.

 

Activiteiten
Heb je een idee voor een activiteit voor deze vluchtelingen? Of wil je een luisterend oor zijn? Forte Welzijn hoort het graag. Forte werkt samen met verschillende organisaties zoals Vluchtelingenwerk en weten wanneer deze mensen komen en  waar behoefte aan is. Om alle hulp en activiteiten goed op elkaar af te stemmen heeft de gemeente Forte gevraagd om dit coördineren.

 

 

Aanmelden of vraag
Heb je een vraag? Mail naar helpeninoverbetuwe@fortewelzijn.nl of bel 085 – 040 60 66. Wil je jezelf direct aanmelden? Ga dan naar de Vrijwilligerspool op www.geldersehanden.nl/overbetuwe-ik-wil-helpen.