Herstart Mantelzorgcafé: En dan wordt alles anders…

Lees voor
5 oktober 2021

Herstart Mantelzorgcafé: En dan wordt alles anders…

Ben je mantelzorger of hulpverlener? Kom dan op donderdag 21 oktober van 19:30 – 21:30 uur naar het Mantelzorgcafé in Elst. Deze avond is het thema: En dan wordt alles anders…Niet Aangeboren Hersenletsel in het gezin. Albrecht Bouwman neemt je mee in zijn verhaal waarin hij vertelt wat mantelzorg met hem doet en heeft gedaan. Het Mantelzorgcafé is in Basisschool Stap voor Stap aan de Kruisakkers 3 in Elst. Deelname is gratis. Wil je komen? Geef je dan op bij Saskia Henze, coördinator Mantelzorg Overbetuwe bij Forte Welzijn via mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl of 06-46 37 50 70.

Het verhaal van Albrecht

Het overkwam Albrecht zomaar: opeens moeten zorgen voor een naaste. Zijn vrouw Carola belandde door een noodlottig ongeluk op het asfalt en hield en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) aan over. Albrecht zorgde vanuit liefde. En met alle toewijding die hij in zich had. Want zorgen voor, dat doe je toch gewoon? Hij probeert alle ballen van zijn jonge gezin hoog te houden, maar valt uiteindelijk uit met een burn-out en PTSS.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Had het voorkomen kunnen worden? Albrecht denkt van wel. En hij heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om dat te delen. Hij schreef er zelfs een boek over en geeft nu interactieve lezingen. Deze avond geeft inzichten, erkenning, herkenning, richting en alles wat er verder ter tafel komt. Wees welkom.

Wanneer ben ik mantelzorger

Je bent mantelzorger als je als partner, kind, familie, buur of vriend klaar staat voor een naaste die vanwege ziekte of een handicap zorg nodig heeft. Je zorgt dan vanuit persoonlijk betrokkenheid gedurende langere tijd en meer dan 8 uur per week voor een ander.