Het zakgeldproject in Driel: Zakgeld is leergeld!

Lees voor
29 april 2022

Het zakgeldproject in Driel: Zakgeld is leergeld!

Het krijgen en geven van zakgeld is niet voor elk gezin vanzelfsprekend. Soms omdat er simpelweg niet genoeg geld overblijft om de kinderen zakgeld te geven en in andere gevallen is het geven van zakgeld niet gebruikelijk, bijvoorbeeld omdat ouders dit vroeger ook niet in de opvoeding hebben meegekregen.

Goed omgaan met geld leer je al op jonge leeftijd. Samen met de gemeente Overbetuwe greep Forte Welzijn de kans om in Driel een zakgeldproject te starten. Door deelname aan het zakgeldproject krijgen kinderen en hun ouders de kans om in de praktijk te oefenen met geld hebben, uitgeven en sparen. Zakgeld is Leergeld! Ouders en kinderen in Driel: doe mee met dit mooie project!

Wie kunnen deelnemen?
Kinderen tussen de 6 en 12 jaar uit Driel en omgeving met hun ouders.

Wat gaan we doen?

  • We zorgen 26 weken (half jaar) lang voor zakgeld voor alle deelnemende kinderen van 6 – 12 jaar.
  • De kinderen krijgen iedere week een vast bedrag (via hun ouders).
  • Het zakgeld past bij de leeftijd, is onvoorwaardelijk en is bedoeld om van te leren.
  • Er zijn 8 – 10 coaching bijeenkomsten voor ouders, waarvan 5 met de kinderen.
  • Twee coaches en een ervaringsdeskundige begeleiden dit traject.
  • Ouders kiezen zelf welke onderwerpen zij willen bespreken.
  • Samen leer je wat wel en wat niet werkt: zo draagt iedereen bij aan het voorkomen van financiële problemen in de toekomst.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met de coaches:  Anne de Jong- anne.de.jong@fortewelzijn.nl, 06-53817109 of Dorette van Lieshout- dorette.van.lieshout@fortewelzijn.nl, 06-82648521

Het zakgeldproject is ontwikkeld door het Lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit van HAN, University of Applied Sciences. Het wordt nu doorontwikkeld op verschillende plekken in Nederland.