Forte Thuis, dichtbij het gezin

Forte Thuis geeft gezinsondersteuning aan ouders waarbij het opvoeden en runnen van een gezin om verschillende redenen niet vanzelf gaat. Forte biedt deze gezinsondersteuning met vrijwilligers en gastgezinnen.

Gezinsondersteuning

Als gezin kun je in een situatie terecht komen waarin het niet zo goed loopt. Dat kan zijn door ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contacten, geldgebrek of spanningen in je relatie. Meestal lukt het om zelf de problemen op te lossen. Maar soms is het fijn als iemand tijd en aandacht voor je heeft. Een luisterend oor of iemand die een handje kan helpen. De vrijwilliger van Forte Thuis kan voor jou een steuntje in de rug zijn.

 

Forte Thuis ondersteunt gezinnen met kinderen van 0-12 jaar. Als ouder geef je zelf aan waar jij behoefte aan hebt. Onze geschoolde vrijwilligers putten uit eigen ervaring in het opvoeden, de meeste zijn zelf vader/moeder. Zij gaan meestal wekelijks naar gezinnen toe. Zij drinken een bakje koffie, spelen met kinderen en bieden een luisterend oor en/of praktische hulp. De ondersteuning is voor circa 1 jaar.

Gastgezinnen

Heb je als ouder even wat lucht of rust nodig? Of gun je jouw kind meer rust en gezelligheid dan je op dit moment kan geven? Onze gastgezinnen vangen jouw kind(eren) graag een dagdeel in de week, of in de maand op.

Aanmelden

Heb je behoefte aan gezinsondersteuning of zoek je een gastgezin voor je kind? Neem contact op met de coördinator van Forte Thuis. Tijdens een intakegesprek wordt gekeken wat we voor jouw gezin kunnen betekenen.   

Zelf helpen?

Wil je graag gezinnen helpen? Als vrijwilliger krijg je scholing en begeleiding. Neem gerust eens contact op met onze coördinator van Forte Thuis.

Contact

Dorette van Lieshout, coördinator Forte Thuis 

06 - 82 64 85 21 of dorette.van.lieshout@fortewelzijn.nl.