Hulp bij belastingaangifte: de bibliotheek en Forte Geldzaken helpen je op weg

Lees voor
22 februari 2024

Hulp bij belastingaangifte: de bibliotheek en Forte Geldzaken helpen je op weg

Op zaterdag 9 maart is het ‘Landelijke Aangiftedag’. Op verschillende plekken kunnen mensen met een laag inkomen/ vermogen hulp krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte. In Bibliotheek Elst zitten die dag van 10.00 tot 14.00 uur vrijwilligers van Forte Geldzaken klaar om je te helpen. 

De aangifte voor de inkomstenbelasting komt er weer aan. Vóór 1 mei moet deze via de online omgeving van de Belastingdienst worden ingediend. Vind je het lastig om je belastingaangifte online te doen en heb je hier hulp bij nodig? De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert samen met Forte Welzijn gratis bijeenkomsten voor hulp bij de belastingaangifte. Hiervoor hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek.

In Elst, Zetten en Heteren

Behalve op zaterdag 9 maart in Bibliotheek Elst zijn de vrijwilligers van Forte Geldzaken ook aanwezig op maandag 18 maart van 14.00 tot 17.00 uur in Bibliotheek Zetten en op donderdag 28 maart van 14.00 tot 17.00 uur in de Huiskamer van Heteren. Wil jij ook graag hulp bij jouw belastingaangifte? Stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar fortegeldzaken@fortewelzijn.nl. Een medewerker van Forte Geldzaken neemt dan contact met je op voor het maken van een afspraak.

Digitaal vaardiger worden?

In elke vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid vind je het Informatiepunt Digitale Overheid. Bij de balie kun je jouw vraag over digitale overheidszaken stellen. Ook organiseert de bibliotheek cursussen als ‘Klik & Tik’ en ‘Werken met de digitale overheid’, voor mensen die (beter) met de computer willen leren omgaan. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/digitaalvaardig of vraag ernaar in de bieb. Voor andere financiële vragen, neem contact op met Forte Geldzaken via fortegeldzaken@fortewelzijn.nl. Forte Geldzaken is een dienst van Forte Welzijn. Forte maakt deel uit van Sociaal Team Overbetuwe.