Iemand met psychische problemen in jouw leven?

Lees voor
26 januari 2023

Iemand met psychische problemen in jouw leven?

Pro Persona Connect en  Forte Welzijn organiseren, een cursus voor familieleden van mensen met psychische problemen uit gemeente Overbetuwe.

Het hebben van psychische problemen is zwaar voor degene die het overkomt, maar ook naasten kan het veel spanning geven. Vaak ervaren naasten gevoelens van verdriet, machteloosheid, onbegrip, eenzaamheid, schaamte en soms ook conflicten. In de groep deel jij met andere naasten jouw ervaringen, krijg je steun en handvatten hoe om te gaan met de problemen waar je tegenaan loopt. We bespreken natuurlijk zorgvuldig hoe de privacy gewaarborgd blijft.

De cursus ‘Psychische problemen in de familie’ voor naastbetrokkenen van mensen met bijvoorbeeld een depressie, angststoornis, ASS (autisme) of een ander psychisch probleem, start op maandag 17 april 2023 van 15.00 -17.00 uur in Sociaal cultureel centrum De Wieken in Elst.

In deze cursus leer je meer over de achtergrond van de problemen en spreken we over verschillende manieren van omgaan hiermee. Het doel is dat jij je minder belast voelt door de situatie. In de cursus komen thema’s aan de orde, zoals: psychische problemen in gezin en relatie, de balans tussen draagkracht en draaglast, de invloed van denken op ons gedrag, grenzen stellen en zorgen voor uzelf naast de zorg voor de ander.

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op met de afdeling Preventie via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl