Informatieavond grensoverschrijdend gedrag vrijwilligersorganisaties

Lees voor
22 april 2022

Informatieavond grensoverschrijdend gedrag vrijwilligersorganisaties

Iedereen moet zich veilig kunnen voelen bij het uitvoeren van vrijwilligerswerk en bij het meedoen aan activiteiten. Helaas kan overal grensoverschrijdend gedrag plaatsvinden, ook binnen vrijwilligersorganisaties. Speciaal voor vrijwilligersorganisaties, (sport)verenigingen, dorpshuizen en andere georganiseerde inwonersinitiatieven uit de gemeente Overbetuwe organiseert het Vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn een gratis informatieavond. Gastspreker Guus Bremer vertelt over het thema ‘Sociale veiligheid’. De avond is op dinsdag 17 mei van 19:30 tot en met 22:00 uur bij De Wieken aan de Prinses Irenestraat 49 in Elst. Aanmelden kan tot en met donderdag 12 mei via helpeninoverbetuwe@fortewelzijn.nl. Voor meer informatie of vragen kun je terecht bij Maud van Braam, coördinator Vrijwilligerssteunpunt Helpen in Overbetuwe – Forte Welzijn, 06 820 574 79 of helpeninoverbetuwe@fortewelzijn.nl

Over de avond

Guus Bremer geeft nuttige informatie om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen zodat iedereen zich binnen de organisatie veilig voelt. Ook geeft hij tips wat jouw organisatie kan doen als er toch grensoverschrijdend gedrag is, zoals over de VOG (Verklaring omtrent gedrag), gedragscode en vertrouwenscontactpersonen.

Guus Bremer is expert VOG en Sociale Veiligheid vanuit het NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). Als extra ondersteuning kan vanuit het vrijwilligerssteunpunt in samenwerking met het NOV een vervolg op maat worden aangeboden.