Inwoner Elst richt Longcafé op

Lees voor
5 maart 2024

Inwoner Elst richt Longcafé op

Vanaf april kan iedereen met longaandoeningen terecht bij het nieuw opgerichte Longcafé Overbetuwe. Inwoner van Elst, Jacqueline van Aken, mistte bijeenkomsten met lotgenoten in de buurt en besloot er zelf iets op te verzinnen.

“Ik ben altijd actief geweest en werkzaam in het sociaal domein. Ik weet dus wel wat er allemaal mogelijk is en hoe de lijntjes uit te zetten. Helaas wil mijn lichaam niet altijd meewerken,” aldus Jacqueline. Daarom klopte ze aan bij het opbouwwerk van Forte Welzijn die inwoners initiatieven ondersteunt en meehelpt met de opzet. Samen besprak Jacqueline haar wensen: “Ik wil graag anderen ontmoeten die weten hoe het is om met energie verlies te leven, zodat je herkenning vindt en tips en ervaringen kan uitwisselen.” Jacqueline heeft al veel contact met zorgverleners die de behoefte van Jacqueline herkennen bij hun andere cliënten, bijvoorbeeld met longcovid of COPD. Genoeg bodem om gewoon te beginnen dus.

Heb jij behoefte om jouw ervaringen te delen met andere lotgenoten uit de omgeving? Hoe is het nou om te leven met een longaandoening? Wat betekent de ziekte voor jou in je leven?
Deel ervaringen, vind herkenning en begrip en wissel tips uit in het Longcafé Overbetuwe.

  • De groepsgrootte is max 8 personen
  • Bijeenkomst van 1 uur
  • Respect en vertrouwen in de groep

Het café is op woensdag 3 april, 8 mei en 5 juni van 10.30-11.30 uur in Huis van de wijk Triade, Prins Hendrikstraat 5 in Elst. Aanmelden kan bij initiatiefnemer Jacqueline van Aken javanak@chello.nl of Gonneke Zoutendijk opbouwwerker bij Forte Welzijn 06-26167937. Geef bij het aanmelden naam, e-mail en het telefoonnummer door.