Jonge mantelzorgers Overbetuwe in het zonnetje

Lees voor
8 juni 2021

Jonge mantelzorgers Overbetuwe in het zonnetje

Vanuit het jongerencentrum in Heteren verzorgde Forte Welzijn collega’s Saskia Henze, Benny Voorn, Inger Pietersma en mantelzorgambassadeur Robin Deelen leuke activiteiten voor de jongste mantelzorgers.

Ze trapten dansend af met het nummer: Bewegen is gezond. Voetballen, tafeltennissen, of jezelf even een lid van een popband wanen: het kon allemaal. Er hoefde namelijk even helemaal niets. Belangrijk voor deze jongeren die te maken hebben met zorg rondom een familielid. Voor hen is denken aan een ander meer dan doodgewoon. “Even me-time voor deze kids, met als uitsmijter een groot applaus. Gewoon, omdat ze doen wat ze doen, dealen waarmee ze van doen hebben en toch ook gewoon jong zijn.”, aldus Benny.

Saskia en Naomi
Saskia en Naomi

Met dank aan de Jumbo Macleane Europaplein zijn er al 47 verwenpakketjes uitgedeeld aan jonge mantelzorgers van 13 jaar en ouder. Robin ontving zelf het pakket uit handen van Kinderburgemeester Julia Meeuwsen.
Ken jij iemand die zorgt voor een ander? Geef dan voor 25 juni a.s. de naam, adres en geboortedatum van de jonge mantelzorger door via een mailtje naar mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl. Dan krijgt ook deze jongere nog een pakketje thuis. Laat de jonge mantelzorger wel even weten dat je hem/haar opgeeft.

 

Ben jij jong en zorg je voor iemand?

Het kan je zomaar overkomen: iemand uit het gezin wordt ziek of heeft een aandoening. Dan moet vaak het kind bijspringen. Jonge mantelzorger zijn betekent dat je zorgt voor of zorgen hebt over iemand in je omgeving. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over je moeder die vaak somber is, op je gehandicapte broertje moet passen of de boodschappen doet voor je opa met dementie en hem helpt in het huishouden. In deze situaties is het zo dat een kind opgroeit met iemand die zorg nodig heeft.

 

Saskia Henze: “Zorg je voor of maak je je zorgen over iemand uit jouw gezin of familie of heb je een broertje of zusje waar je ouders meer zorgen over hebben. Bijvoorbeeld omdat je broertje/zusje een beperking of een chronische ziekte heeft. Dan ben je jonge mantelzorger.”

 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Saskia Henze, via mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl of 06 46 37 50 70.