Kan ik ‘Ffkes meerijden’

Lees voor
8 oktober 2021

Kan ik ‘Ffkes meerijden’

Een mooi project bedacht door een inwoner uit Berg en Dal om met elkaar mee te rijden ‘Ffkes meerijden’. Net als een lifter sta je op een vaste plek om mee te kunnen rijden. Anders is, is dat dit vooral voor mensen is die ook in Berg en Dal wonen. Beiden herkenbaar. De lifter door bijvoorbeeld een herkenbaar bord met de plaatsnaam waar hij naar toe wil en de bestuurder met een mooie ‘Ffkes meerijden’ sticker.
Forte Welzijn is op zoek naar inwoners die samen met de opbouwwerkers van Forte dit project verder willen uitwerken. Lijkt jou dit iets? Stuur dan een mail naar petra.kregting@fortewelzijn.nl of bel naar 06 53 76 48 09.

Het verhaal

“Als inwoner van Berg en Dal overkwam mij een paar jaar geleden een ongeluk. In 2014 reed een chauffeur loze vrachtwagen het gemeentehuis in Groesbeek binnen. Hij schepte daarbij onder andere de auto waar ik in zat. Sindsdien ben ik beperkt mobiel. Voor mij betekent dit persoonlijk dat ik minder vrijheid heb. Ik ben voor vervoer afhankelijk geworden van anderen. Hoe fijn zou het zijn als iedereen die niet (meer) mobiel is overal kan komen waar en wanneer hij/zij dat wil. Dat bracht mij op het idee voor dit project.”