Kom erbij! Er is van alles te doen in Overbetuwe

Lees voor
21 september 2023

Kom erbij! Er is van alles te doen in Overbetuwe

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober, is er van alles te doen in de gemeente Overbetuwe! Wethouder Chantal Teunissen van de gemeente Overbetuwe trapt donderdag 28 september om 11.00 uur de week af. Ze onthult op het Marktplein voor het gemeentehuis het eerste ontmoetingsbankje. Dichter Fred Eggink draagt een van zijn gedichten voor. Daarna ontvangt de wethouder de eerste Samen Babbelpot. In deze pot zitten vragen om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Deze potten komen op verschillende plekken in de gemeente te staan. Tot slot stapt de wethouder op de duofiets van de Buitenband.nl om de eerste babbelpot naar een van de initiatieven in De Wieken te brengen.

Er is van alles te doen
Er zijn verschillende activiteiten en er is  een ontmoetingsroute met Kom erbij! bankjes. Op de bankjes kun je met iemand praten. Je kunt ook aansluiten bij de koffieochtend, de  brunch of gaan schilderen of klaverjassen. Dit alles in het kader van elkaar ontmoeten. Forte Welzijn en het Sociaal Team Overbetuwe hebben alle activiteiten gebundeld in één overzicht. Het overzicht is te bekijken op www.fortewelzijn.nl/kom-erbij.

Week tegen Eenzaamheid
Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid met het thema Kom erbij! Het Sociaal Team Overbetuwe en Forte besteden deze week extra aandacht aan eenzaamheid in de gemeente Overbetuwe.

Dit doen ze door aan te sluiten bij wat er al georganiseerd wordt in de gemeente. Van de Huiskamers tot jongereninlopen en van sociaal team tot biljartvereniging. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid willen Forte en het Sociaal Team Overbetuwe kleine, maar waardevolle ontmoetingsmomenten creëren. Er komt een ontmoetingsroute met bankjes. Ook wordt er extra bekendheid gegeven aan activiteiten in deze week die zijn gericht op eenzaamheid.