Kom erbij! tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Lees voor
10 juli 2023

Kom erbij! tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Heb jij van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober een leuke activiteit waarbij mensen elkaar ontmoeten? Heb jij een bankje die je tijdens deze week bij jouw initiatief, dorpshuis of activiteit kan zetten? Doe dan mee met Kom erbij! Tijdens de Week tegen Eenzaamheid.

Kom erbij! bankjes

Je kent ze wel de bankjes in het dorp. De bankjes zorgen vaak voor nieuwe ontmoetingen en mooie gesprekken. Plaats tijdens deze week je eigen Kom erbij! bankje bij jouw initiatief, dorpshuis of activiteit. Door met z’n allen een bankje te plaatsen ontstaat er een mooie bankjesroute door de gemeente. Lijkt je het leuk om hieraan mee te doen? Meld je dan uiterlijk 4 september aan via www.fortewelzijn.nl/kom-erbij. Als je meedoet komt jouw bankje op een poster met de route te staan.

Activiteiten extra zichtbaar maken

Heb jij een leuke activiteit die gericht is op eenzaamheid tijdens de Week tegen Eenzaamheid? Geef deze dan door. Jouw activiteit komt op de website van Forte. Op deze manier is alles te vinden op 1 plek. De activiteiten kunnen gericht zijn op bijvoorbeeld ontmoeting.

Week tegen Eenzaamheid

Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid met het thema Kom erbij! Het Sociaal Team Overbetuwe en Forte Welzijn besteden deze week extra aandacht aan eenzaamheid in de gemeente Overbetuwe.

Dit doen ze door aan te sluiten bij wat er al georganiseerd wordt in de gemeente. Van de Huiskamers tot jongereninlopen en van sociaal team tot biljartvereniging. Tijdens de Week een tegen Eenzaamheid willen Forte en het Sociaal Team Overbetuwe kleine, maar waardevolle ontmoetingsmomenten creëren. Er komt een ontmoetingsroute met bankjes. Ook wordt er extra bekendheid te gegeven aan activiteiten in deze week die zijn gericht op eenzaamheid.