Kom erbij!

Lees voor

Kom erbij!

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober, is er van alles te doen in de gemeente Overbetuwe! Wethouder Chantal Teunissen van de gemeente Overbetuwe trapt donderdag 28 september om 11.00 uur de week af. Ze onthult op het Marktplein voor het gemeentehuis het eerste ontmoetingsbankje. Dichter Fred Eggink draagt een van zijn gedichten voor. Daarna ontvangt de wethouder de eerste Samen Babbelpot. In deze pot zitten vragen om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Deze potten komen op verschillende plekken in de gemeente te staan. Tot slot stapt de wethouder op de duofiets van de Buitenband.nl om de eerste babbelpot naar een van de initiatieven in De Wieken te brengen.

Er is van alles te doen

Er zijn verschillende activiteiten en er is  een ontmoetingsroute met Kom erbij! bankjes. Op de bankjes kun je met iemand praten. Je kunt ook aansluiten bij de koffieochtend, de  brunch of gaan schilderen of klaverjassen. Dit alles in het kader van elkaar ontmoeten. Kijk hieronder wat er te doen is bij jou in de buurt.

Week tegen Eenzaamheid

Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid met het thema Kom erbij! Het Sociaal Team Overbetuwe en Forte besteden deze week extra aandacht aan eenzaamheid in de gemeente Overbetuwe.

Dit doen ze door aan te sluiten bij wat er al georganiseerd wordt in de gemeente. Van de Huiskamers tot jongereninlopen en van sociaal team tot biljartvereniging. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid willen Forte en het Sociaal Team Overbetuwe kleine, maar waardevolle ontmoetingsmomenten creëren. Er komt een ontmoetingsroute met bankjes. Ook wordt er extra bekendheid gegeven aan activiteiten in deze week die zijn gericht op eenzaamheid.

Eenzaamheid is voor iedereen anders

Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. De een heeft meer betekenisvolle relaties of een groter sociaal netwerk nodig dan de ander. Het is niet aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen. Er wordt weinig over gepraat. Het kan voelen als eigen falen als je eenzaam bent. Daarom is het goed om scherp te zijn op signalen die kunnen wijzen op eenzaamheid. Samen kunnen we eenzaamheid wél bespreekbaar maken en er zo ook wat aan doen.

Honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Dat is de Week Eén tegen Eenzaamheid. Verbinding staat centraal. Iedereen kan zelf deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid  door het organiseren of bezoeken van een activiteit.