Kunst in Zetten ‘Verval en bloei’

Lees voor
14 juli 2021

Kunst in Zetten ‘Verval en bloei’

De voormalige kleuterschool aan de Wouterplasstraat in Zetten ligt er verlaten bij. Het pand is dichtgetimmerd met houten platen met rondom de wilde en weelderige bloemenpracht van stok- en klaprozen. “Hier ziet men de combinatie van verval en bloei”, vertelt buurtbewoonster Louise Maas. “De bloemen zijn prachtig, geheel in schril contrast met de troosteloze aanblik van de houten platen die lonken naar wat vrolijkheid in de wijk.” Louise had het idee om het pand er mooier uit te laten zien. In samenwerking met gemeente Overbetuwe ondersteunt Forte dit initiatief.

 

Workshop graffiti

De inwoners uit Zetten kunnen helpen om het pand er mooi uit te laten zien. Inwoners, oud en jong kunnen meedoen! Er worden namelijk drie gratis workshops gegeven door graffiti-artiest Jeroen Pronk van Pronkstukken. Jeroen: “Ik leer mensen dat graffiti kan worden gezien als een kunststroming”, aldus Jeroen. “Het is niet alleen een spuitbus leegspuiten, het is een uiting van kunst en gestoeld op verschillende technieken. Er zit een geschiedenis achter, dat doe je niet zomaar.”

 

Het programma

Op zaterdag 17 juli om 10:00 uur gaat het kunstproject van start. De workshops zijn deze dag om 10.15 uur, 11.15 uur en om 12.15 uur. Het programma wordt geopend met een gedicht van Fred Eggink.

 

Aanmelden/vragen

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de gratis workshop. Heb je vragen of wil je jezelf aanmelden? Neem dan contact op met Jolanda Janssen jongerenopbouwwerker Forte
06-49 88 10 91 of Mirjam van den Broek, opbouwwerker Forte 06-12 86 75 74.

 

 

Forte houdt zich strikt aan de coronaregels en werkt tijdens de workshops met veiligheidsmateriaal zoals mondkapjes en handschoenen. Zorg zelf voor geschikte kleding waarin verfgeknoei geen probleem is.