Laatste levensfase waardevol en liefdevol vormgeven

Lees voor
9 mei 2023

Laatste levensfase waardevol en liefdevol vormgeven

Speciaal voor mantelzorgers uit de gemeente Overbetuwe is er het Mantelzorgcafé. Een café waar je andere mantelzorgers onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers kan ontmoeten. Het volgende café is op dinsdag 23 mei van 19:30 – 21:30 uur in Basisschool Stap voor Stap aan de Kruisakker in Elst. Het thema gaat dit keer over de laatste levensfase. Je kunt je aanmelden voor dit gratis café via www.fortewelzijn.nl/mantelzorgcafe. Meer weten? Neem dan contact op met mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl, of bel met Saskia Henze, coördinator Mantelzorg via 06-46 37 50 70.

Keuzes in de laatste levensfase: praat erover
Nee, makkelijk is het niet dit onderwerp. Belangrijk wel. Want weet je van elkaar wat je wilt als het einde nader bij komt? Waar je aan moet denken? Wat goede vragen zijn om aan jezelf te stellen? Wat er mogelijk is? Hoe je er over in gesprek kan gaan met naasten? Spannend, maar het gesprek aangaan kan juist dán verbindend, verhelderend en troostend zijn. Het kan een last van jouw schouder afhalen.
Speciaal voor dit thema is Monique Branse van Stichting Jouw Laatste levensfase uitgenodigd. Monique, zelf mantelzorger en bekend met de burn out die op de loer ligt, maakte het tot haar missie om mantelzorgers op diverse manieren met hart en ziel te ondersteunen. Ze haar schreef een magazine over de laatste levensfase en geeft deze gratis mee. Meer over haar weten? https://www.linkedin.com/in/monique-branse/

Het café wordt afgesloten met een hapje en een drankje.