Lezen en schrijven moeilijk? Volg de gratis cursus

Lees voor
13 juli 2023

Lezen en schrijven moeilijk? Volg de gratis cursus

Vind je lezen en schrijven moeilijk? Ben je bang om fouten te maken? Schaam je jezelf hiervoor? Je bent niet de enige. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, rekenen en het gebruiken van een computer of smartphone. De gemeente Overbetuwe heeft Forte Welzijn gevraagd om inwoners uit de gemeente hierbij te helpen. Dit doet Forte onder andere met de gratis cursus ‘In je kracht’.

We kijken samen naar wat je goed kan en wat je wil leren.

Dit doet Forte tijdens de gratis cursus ‘In je kracht’. Tijdens de cursus vertelt iemand over zijn ervaring met leren lezen en schrijven. Je leest bijvoorbeeld een moeilijke brief of schrijft een whats app bericht. Je gaat op bezoek bij de Bibliotheek. En krijgt informatie over leren bij Rijn IJssel. Wat je leert bepaal je samen met de anderen in de groep. Ontdek dat leren best leuk is!

De cursus begint op dinsdag 26 september van 19.00 – 21.30 uur
In totaal zijn het elf avonden. Tot en met de kerstvakantie. De cursus wordt gegeven in de Wieken aan de Prinses Irenestraat 49 in Elst. Er zijn maximaal tien mensen, zodat er genoeg aandacht is voor jou.

De cursus wordt gegeven door getrainde vrijwilligers
Deze vrijwilligers hebben een training gevolgd en worden hierbij geholpen door een medewerker van Forte Welzijn.

Wil jij mensen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen in taal?
Geef je dan op als vrijwilliger. In september volg je vier woensdagavonden een training om jou de juiste tools te geven. Heb je vragen of wil je je direct aanmelden? Neem dan contact op met Hermien auf der Haar van Forte Welzijn.

Geef je nu op voor de cursus of stel je vraag aan Hermien auf der Haar van Forte Welzijn
Je kunt haar bereiken via 06 82 63 42 12 of hermien.auf.der.haar@fortewelzijn.nl